Bereikbaarheid

Met de auto

Aalst is gelegen aan de E40 tussen Brussel en Gent.

Toegang via centrum Aalst
Op de E40 neemt u afrit 19 (Aalst). U rijdt door tot aan de rotonde. Daar neemt u de tweede straat naar rechts (Parklaan), richting N9 Asse-Opwijk. Het ziekenhuis staat vanaf hier al aangeduid. U blijft de baan steeds volgen. Aan de eerste verkeerlichten gaat u rechtdoor (brug over de Dender). Aan de volgende verkeerslichten draait u naar links, richting Opwijk. Deze baan blijft u volgen. Aan het kruispunt voorbij de kerk rijdt u naar rechts. U bevindt zich nu op de Moorselbaan. De ondergrondse parking van het ziekenhuis bevindt zich een 200-tal meter verder.

Toegang via richting Gent / Dendermonde
Op de E40 neemt u afrit 19 (Aalst) en volgt u richting Dendermonde. U bevindt zich nu op de Siesegemlaan (expressweg). U rijdt aan alle verkeerslichten rechtdoor. Aan de derde lichten kruist u de Gentse Steenweg en blijft u verder rechtdoor rijden, richting Asse/Opwijk. U bevindt zich nu op de Boudewijnlaan. Na de tweede verkeerslichten op de Boudewijnlaan rijdt u over een viaduct. Aan de volgende verkeerslichten ter hoogte van de Heilige Hartkerk rijdt u nog steeds rechtdoor, tot aan de volgende kerk (OLV-plein). Aan het kruispunt hier rijdt u naar links. U bevindt zich nu op de Moorselbaan. De ondergrondse parking van het ziekenhuis bevindt zich een 200-tal meter verder.

Toegang via richting Asse / Affligem
Volg de Brusselsesteenweg tot aan de verkeerslichten voor het viaduct in Aalst. Aan het kruispunt (links ziet u een vestiging van Colruyt) rijdt u naar rechts (Albrechtlaan). Deze baan blijft u volgen, tot aan het kruispunt voorbij de kerk. Hier rijdt u naar rechts. U bevindt zich nu op de Moorselbaan. De ondergrondse parking van het ziekenhuis bevindt zich een 200-tal meter verder.

Het ziekenhuis verlaten, richting E40
U verlaat de parking en rijdt naar rechts. Aan het kruispunt rijdt u opnieuw naar rechts. U bevindt zich nu op de Leopoldlaan. Blijf deze grote steenweg verder volgen. Na een km rijdt u voorbij een kerk en iets verder over een viaduct. Voorbij het viaduct blijft u ook rechtdoor rijden, tot aan het volgende grote kruispunt (Gentse Steenweg). Volg vanaf hier de verdere bewegwijzering naar de E40 (rechtdoor).

Met het openbaar vervoer

Het station van Aalst is een IC-station met frequente verbindingen uit de richtingen Gent, Brussel, Denderleeuw - Geraardsbergen. Het station bevindt zich op 1300 m van het ziekenhuis. Aan het station kan u de bus nemen.

Het OLV Ziekenhuis Aalst is met De Lijn te bereiken via de buslijnen 40 (inclusief 402, 403 en 404) en 913, en de stadslijn 2.

  • Buslijnen 40, 402 en 404 zorgen voor een goede verbinding vanuit Opwijk, Nijverseel, Baardegem en Moorsel.
  • Vanuit Dendermonde, Lebbeke en Wieze brengt buslijn 913 je rechtstreeks tot aan OLV Aalst.
  • Wie vanuit een andere plaats met De Lijn naar OLV Aalst komt, gaat best met een andere buslijn naar de halte Aalst Station. Vandaar is er met stadslijn 2 om het uur een verbinding naar OLV Aalst. Een ticket van De Lijn is één uur geldig, zodat je doorgaans met één en hetzelfde ticket de overstap kunt maken.
  • Vanuit bepaalde andere locaties kan je via een flexbus naar OLV Aalst. Bel daarvoor: 0800 12 2 12

Meer details over de wijziging van De Lijn in en rond Aalst? Lees hierover meer.

Verminderde mobiliteit?

Let op: onderstaande regeling geldt in "normale omstandigheden". Omwille van covid-19 is deze regeling aan veranderingen onderhevig. Raadpleeg daarom de covid-19-bezoekersbrochure.

Bezoekuren

De algemene bezoekuren op Campus Aalst zijn:

– doorlopend van 14 uur tot 20 uur.

-  voor contact met een verpleegafdeling, bel de receptie op 053 72 41 11

 

Enkele hospitalisatiediensten op Campus Aalst hebben bijzondere bezoekuren:

Materniteit, Campus Aalst

  • Partner altijd welkom
  • Andere bezoekers: enkel tussen 16 en 19 uur, maximum 2 bezoekers per dag, gedurende maximum 1 uur
 

Intensieve Zorgen, Campus Aalst

Bezoek is enkel mogelijk na afspraak

  • Bel 053 72 45 46 (Enkel van toepassing voor Intensieve Zorgen - voor andere afdelingen, bel 053 72 41 11)
  • Maandag tot en met vrijdag, tussen 8 uur en 16 uur.

Om organisatorische redenen en in het belang van de patiënt zijn de bezoekuren beperkt :

  • van 11 uur tot 12 uur.
  • van 14 uur tot 17 uur.
  • van 17 uur tot 20 uur.

Andere bezoekregels:

  • 1 bezoekbeurt per dag.
  • Maximum 2 personen per patiënt.
  • Maximum 20 minuten bezoektijd.

Spoedopname

Om 15 uur en om 19 uur:

– maximum 30 minuten.

– maximum 2 personen per patiënt.

 

Cardiologie – Coronaro-afdeling, Campus Aalst

– van 14.30 uur tot 15.30 uur.

– van 18.30 uur tot 19.30 uur.

C.C.U. (Hartbewaking)

– van 13 uur tot 14 uur.

– van 19 uur tot 20 uur.

Mid-care – Neurochirurgie, MKA (Mond-Keel-Aangezichtheelkunde), Campus Aalst

Van 14 uur tot 15 uur en van 18 uur tot 19 uur:

– maximum 2 personen per patiënt.

– kinderen < 14 jaar worden toegelaten,
   na advies van de behandelende arts.

Bezoekuren Mortuarium, Campus Aalst

Openingsuren

Opgelet: gewijzigde openingsuren eindejaarsperiode:

  • Zondag 24/12/2023 en 31/12/2023: open van 08:00 - 14:00u
  • Maandag 25/12/2023 en 01/01/2023 gesloten.

Buiten de eindejaarsperiode:

  • maandag tot en met vrijdag: van 14u00 tot 18u00 
  • zaterdag: van 08u00 tot 12u00 
  • zondag en wettelijke feestdagen: gesloten (indien een wettelijke feestdag valt op een maandag, wordt de zaterdagregeling gevolgd).

Begrafenisondernemers 

  • Binnenbrengen en ophalen van een overledene zal enkel kunnen tijdens de openingsuren en nà telefonisch contact met de mortuarium medewerker via het telefoonnummer 053/72.43.86. 

 Begroetingen 

  • Als u een overledene wenst te begroeten, kan dat binnen de bovenvermelde openingsuren van het mortuarium. Graag eerst telefonisch contact opnemen met het mortuarium op 053/72.43.86. 
  • Op de begroetingskaart, die zich in het mortuarium bevindt, kunnen familieleden en vrienden van de overledene een kort bericht van medeleven noteren.  Deze kaart wordt nadien via de begrafenisondernemer aan de familie bezorgd. 

Adres : Groenstraat 119 - 9300 Aalst 

Tel. : 053 72 43 86 

Parking

De bezoekersparking van het OLV Ziekenhuis in Aalst telt nagenoeg 700 parkeerplaatsen: u vindt er altijd wel een plekje! Het is een ondergrondse bezoekersparking, vlak onder het ziekenhuis, zodat u bij regenweer niet nat hoeft te worden.

De parking bestaat uit drie ondergrondse parkeerlagen (P1, P2 en P3). Elke parkeerlaag wordt aan de hand van een eigen symbool aangeduid (P1 = banaan, P2 = framboos, P3 = appel). U vindt deze symbolen ook terug in de liften van en naar de parking (zie foto).

De parking is toegankelijk tussen 6 uur 's morgens en 22 uur 's avonds. U kunt met uw wagen te allen tijde de parking verlaten. Voor spoedgevallen kunt u kortparkeren aan de ingang van de Spoeddienst.

Vlakbij de Onthaalhal, nooit ver stappen

Vanuit de parking brengt een lift u meteen naar de Onthaalhal. Het Onthaal bevindt zich op de verdieping -2 en wordt in de lift ook aangegeven met het symbool i.

Alle parkeerplaatsen bevinden zich op minder dan 50 meter van de liften, zodat u nooit ver hoeft te stappen. 

Op parkeerlaag P1 bevindt zich een “kiss and ride-zone”. Dit is een zone waar u als chauffeur uw passagier die slecht te been is, kunt laten uitstappen. Hij kan dan even wachten terwijl u als begeleider uw auto parkeert of gaat halen. Bij de liften op elke parkeerlaag vindt u ook gratis te gebruiken rolstoelen, voor het geval u of uw passagier slecht te been is.

Het systeem werkt op basis van nummerplaatherkenning. Bij het binnenrijden wordt de nummerplaat ingelezen en automatisch aan het parkeerticket gekoppeld. Wanneer de bestuurder de parkeerkosten aan de automaat afrekent, kan de slagboom bij het buiten rijden automatisch geactiveerd worden op basis van de nummerplaatherkenning. Het blijft evenwel mogelijk, ook bij een eventueel technisch probleem, om het parkeerticket bij de slagboom aan te bieden.

Wist u dat er op P2 vier parkeerplaatsen zijn waar elektrische wagens kunnen opgeladen worden? Deze werken met een laadpas van Blue Corner of met een Blue Corner compatibele laadpas.

Extra aandacht voor mindervaliden

Op P1 (de eerste parkeervloer die u  inrijdt) zijn er momenteel acht speciale plaatsen voor mindervaliden voorzien. Het grondvlak van deze parkeerplaatsen is blauw geschilderd. Ze bevinden zich tegenover de 'kiss-and-ride' zone: dus  in de onmiddellijke omgeving van de liften om naar het Onthaal (-2) te gaan. Deze parkeerplaatsen zijn breder dan de andere plaatsen, zodat er voldoende ruimte is om comfortabel uit te stappen. U vindt ook gratis te gebruiken rolstoelen aan de liften op elke parkeerlaag.

Mindervaliden kunnen gratis parkeren. Ga met uw parkeerticket en uw mindervalidenkaart naar het Onthaal; daar wordt uw ticket gevalideerd, zodat u gratis de parking kunt verlaten. Komt u als mindervalide vaak naar het OLV Ziekenhuis? Laat dan uw nummerplaat eenmalig registreren aan het Onthaal. Vanaf dan gaat de slagboom automatisch voor u open.

Tarieven (eerste half uur gratis!)

Indien u minder dan 30 minuten op de parking verblijft, hoeft u niet te betalen.

Laat uw ticket niet achter in de wagen. Vooraleer de parking te verlaten dient u te betalen aan de betaalautomaten. U vindt deze op P1, P2 en P3 in de nabijheid van de liften, en ook aan de uitrit van de parking. Let op: de betaalautomaten werken enkel met bankkaarten, niet met cash geld

De parkingtarieven (geldig vanaf 6 januari 2023) bedragen 2,10 euro voor het eerste uur en nadien 1,70 euro per bijkomend uur, met een maximum van 12,00 euro. Van zodra u betaald hebt, blijft er nog 15 minuten om de parking te verlaten.

Aan de kassa in de onthaalzone kunt u een tienbeurtenkaart aankopen tegen de prijs van 41,80 euro.

Wie vergeet te betalen aan de betaalautomaten, kan dat nog doen aan de slagboom bij de uitgang van de parking. Dit is enkel voor uitzonderlijke gevallen, om lange aanschuifrijen te vermijden bij het verlaten van de parking.

Het is in principe mogelijk om ticketloos te werken: de nummerplaat wordt automatisch ingelezen bij de slagboom, je biedt je betaalkaart (bancontact) aan de slagboom ter hoogte van de inrit aan, en bij het buiten rijden betaal je de parkeerkosten met je betaalkaart aan de slagboom.

Bij verlies van uw ticket, zal het dagtarief van 12,00 euro worden aangerekend; dit gebeurt aan de slagboom bij het verlaten van de parking.

Faciliteiten

Comfort op alle patiëntenkamers

  • Op elke kamer staat een TV-toestel en is er een radio met vier voorgeselecteerde zenders.
  • U kunt op elke kamer over een telefoontoestel beschikken. Vraag hiernaar bij uw inschrijving (dienst Opname-Inschrijvingen). 
  • Draadloos internet is beschikbaar voor patiënten. Vraag de WiFi-code op de dienst of afdeling.

Winkels en dienstverlening binnen het OLV Ziekenhuis

  • Ziekenhuisbibliotheek: de Rode Kruis-vrijwilligers komen hiervoor regelmatig langs op de verpleegafdelingen. 
  • Elke dag wordt de binnenkomende post rondgedragen bij de patiënten. Brieven die u wenst te versturen, kan u gefrankeerd afgeven aan het Onthaal of aan een verpleegkundige.
  • Huid- en haarsalon 'Skin Care & Hair'. Open maandag-woensdag-vrijdag van 12 uur tot 17.30 uur en dinsdag-donderdag van 9 uur tot 17.30 uur.  Met en zonder afspraak (na 17.30 uur enkel op afspraak). De kosten worden rechtstreeks aan de dienstverlener betaald.  Contact: T. 053 72 43 42 / 0496 72 72 14.
  • Pedicure: Patiënten die een pedicurebehandeling op de kamer wensen, doen hiervoor een aanvraag via een verpleegkundige van de afdeling. De betaling dient rechtstreeks met de dienstverlener geregeld te worden.

Restaurant (4de verdieping - X-blok)

Alle dagen open van 11.45 uur tot 12.15 uur.
Wanneer u uw bezoekers wil vergezellen naar het restaurant, wordt u verzocht uw kamerjas aan te trekken.

Cafetaria (verdieping 0 – Z-blok)

De openingsuren zijn van maandag tot vrijdag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Gesloten in het weekend en op feestdagen. Patiënten worden ook hier verzocht hun kamerjas aan te trekken.

Broodjeszaak 't Dolfijntje (verdieping 0 – Z-blok)

De openingsuren zijn:

  • van maandag tot donderdag: van 10 uur tot 17 uur
  • vrijdag: van 10 uur tot 15 uur
  • gesloten in het weekend en op feestdagen.

Snoep- en drankenautomaat (4de verdieping – C-blok en X-blok)

Een snoep- en drankenautomaat vindt u op de vierde verdieping, net voor het C-blok, en op de vierde verdieping in het X-blok.

Winkel (verdieping 0 – Z-blok)

Hier kan men terecht voor kranten, tijdschriften, snoep, drank, fruit, bloemen, speelgoed, babykleding, …
Openingsuren:

  • van maandag tot en met vrijdag: van 9 uur tot 11 uur en van 11.30 uur tot 16.30 uur
  • gesloten in het weekend en op feestdagen

Overdekte rokersruimte onder B-blok

Patiënten en bezoekers kunnen enkel roken buiten het gebouw, in de overdekte, groen gemarkeerde zone ter hoogte van het B-blok. Deze zone bevindt zich aan de achterzijde van het ziekenhuis (uitgang via blok A).
Het OLV Ziekenhuis wil een gezonde levensstijl stimuleren. Daarom voeren wij een rookbeleid dat roken ontraadt en dat niet‐rokers beschermt tegen de bewezen schadelijke gevolgen van passief roken.

Grondplan Campus Aalst

Grondplan

Op het grondplan van Campus Aalst vind je de verschillende blokken/gebouwen op de campus. Zo kan je zien welke letter naar welk gebouw verwijst. Deze letters worden ook gebruikt op de routebeschrijving die je na registratie via de kiosk ontvangt.

Uiteraard helpen onze medewerkers van de Onthaaldienst je ook graag verder.