Aalst,
Full time, Full time,
Een job waarin je kan uitblinken met jouw analytische vaardigheden en nauwgezet karakter. Een sociale en gevarieerde job, dat is waarom jij graag uit je bed komt. Dat kan bij het OLV Ziekenhuis, want een warme zorg bieden, dàt zit in ons DNA!   Samen met jou Top in Zorg!   Binnen het OLV Ziekenhuis zetten wij volop in op datagedreven besluitvorming en continu verbeteren aan de hand van data. Om meer uit onze data te kunnen halen, bouwen wij aan een data team met experten die ons helpen waarde te ontsluiten uit onze gegevens en zo de kloof te dichten tussen het actuele en potentiële gebruik van onze bedrijfs- en gezondheidsgegevens. Hiervoor zijn wij momenteel op zoek naar een gedreven en dynamische data architect binnen het departement Processen en Kwaliteit. Als data architect ondersteun je onze organisatie in het conceptualiseren en visualiseren van een data framework dat ons toelaat zinvolle, betrouwbare en toegankelijke (gezondheids-)data aan de organisatie te leveren. Hierbij speel je een centrale rol in de strategie voor en het ontwerp van een centraal clinical datawarehouse en gids je onze data engineers in verbetering, modernisering en transformatie van huidige systemen en in toepassing van innovatieve technologieën zoals machine learning en AI-oplossingen. Ben je een allrounder met interesse in innovatieve data technologieën en een sterke kennis van SQL, R en Python? Ben je een duizendpoot met veel zin voor initiatief en hecht je veel belang aan Professionalisme, Respect, Integriteit en Samenwerken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je functie…

 • Je brengt de bedrijfsprocessen en de noden van de gebruikers omtrent data- en informatiemanagement in kaart en schrijft op basis hiervan eisen voor een ziekenhuisbreed data framework neer.
 • Je bent verantwoordelijk voor het conceptualiseren en visualiseren van een duurzame data architectuur die rekening houdt met de huidige en toekomstige businessbehoeften, de beschikbaarheid van gegevens en de nodige resources.
 • Je ontwikkelt conceptuele, logische en fysieke gegevensmodellen, ETL-scripts en algoritmes om waarde & informatie uit klinische data te ontsluiten.
 • Je evalueert de huidige architectuur en systemen en stuurt aan op verbetering, modernisering en transformatie om te voldoen aan de huidige en toekomstige verwerkingsbehoeften.
 • Je bent pionier in de toepassing van innovatieve technologieën zoals machine learning en AI-oplossingen en hoe deze meerwaarde kunnen creeëren voor medische en zorginnovatie.
 • Je bent vanuit je technische achtergrond betrokken bij BI en data projecten met focus op het back-end gebeuren en de ETL.
 • Je werkt mee aan innovaties, procesoptimalisatie en kwaliteitsopvolging en -verbetering met betrekking tot klinische en andere ziekenhuisdata.
 • Je werkt in nauw teamverband, zowel met het departement IT als met de datacel en de beleidsinformatiecel binnen het departement Processen & Kwaliteit.
 • Je rapporteert aan de directeur van het Departement Processen en Kwaliteit.

Dit ben jij...

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen, computerwetenschappen of bio-informatica.
 • Je hebt ervaring met het maken en gebruiken van gedistribueerde data/computing tools en geavanceerde machine learning-algoritmen en statistieken (regressie, simulatie, scenario-analyse, modellering, clustering, beslissingsbomen, neurale netwerken, enz.).
 • Je hebt een uitgesproken kennis en ervaring in statistische en dataminingtechnieken
 • Ervaring met het doorzoeken van databases, gebruik van statistische computertalen, alsook programmeren en software ontwikkeling is vereist. Affiniteit met klinische (ziekenhuis)data strekt tot de aanbeveling.
 • Je kan je kennis en vaardigheden aantoonbaar maken met minstens twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je werkt zeer nauwgezet en kan efficiënt plannen en organiseren. Je bent een sterke projectleider.
 • Je bent resultaatsgericht, geeft niet snel op bij tegenslag en houdt jouw doel steeds voor ogen. Je bent niet bang voor complexiteit en schaal.
 • Je bent voldoende assertief met aandacht voor diplomatie en integriteit. Je hebt uitstekende en assertieve mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent proactief, hands-on, pragmatisch, veerkrachtig. Je durft onbekend terrein te betreden en kan functioneren bij onzekerheid.
 • Je bent een team player die zich vlot weet te integreren in het team.
 • Je analytische en conceptuele vaardigheden zijn goed ontwikkeld en kan professioneel rapporteren.

 

Dit hebben wij je te bieden...

Voor deze job vol kleur bieden we een contract van onbepaalde duur aan in een jobtime van 100%. Zo snel mogelijk te starten.   Daarnaast biedt het OLV Ziekenhuis een attractief en veelkleurig beloningspalet om de loyaliteit en prestaties van alle OLV-medewerkers te waarderen. We hebben oog voor zowel financiële als niet-financiële elementen. Lees er meer over op deze pagina: Arbeidsvoorwaarden voor OLV-werknemers | OLV Ziekenhuis

 

Interesse? … Solliciteer nu!

Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met Dhr. Frank Staelens, Directeur Processen en Kwaliteit, op het nr. 053/72 47 38.

Een gedetailleerd CV geeft ons meer informatie over uw relevante opleiding en ervaring, zodat wij beter kunnen inschatten of u voor een bepaalde vacature in aanmerking komt. Mogen wij u daarom vragen om uw CV op te laden, eventueel vergezeld van een motivatiebrief.

Solliciteer voor deze functie