Aalst, Asse,
Full time, Full time,

Elke dag beleef je iets kleurrijks in deze functie:

  • Je verleent, in multidisciplinair verband van het diabetesteam, verpleegkundig- specialistische zorg aan diabetespatiënten.
  • Je draagt bij aan de organisatie van deze zorg, zowel klinisch, poliklinisch als transmuraal.
  • Je hebt als kerntaak het verschaffen van therapeutische patiënteneducatie. Dit is de praktische begeleiding van diabetespatiënten, niet alleen wat betreft de technische aspecten van hun behandeling (bv. leren toedienen van insuline, aanleren van glucose-zelfcontrole, leren werken met een insulinepomp, continue glucose monitoring, enz..), maar ook wat betreft het bewerkstelligen van kennis, inzicht, vaardigheden, attitude en gedrag gericht op preventie van acute en chronische diabetescomplicaties en op het zo zelfstandig mogelijk leren leven met de chronische aandoening.

 

Welke kleuren staan je goed?

  • Opleiding, ervaring en beroepsontwikkeling:

Je beschikt over een bachelordiploma verpleegkunde en een bijkomende specialisatie tot diabetesverpleegkundige-educator. Ervaring in het werkveld is een pluspunt, maar geen vereiste. Je bouwt een doorgedreven ervaringskennis op door feedback van, en reflectie met collega’s en artsen. Je volgt de wijzigingen binnen het vakgebied nauw op in functie van consequenties voor de praktijk.

  • Patiëntenzorg:

Je bent in staat problemen van patiënten (bv. telefonisch) zelfstandig te analyseren en te interpreteren. Je beschikt over het analytisch vermogen om de zorg situationeel te kunnen aanpassen. Je bent geduldig met patiënten en beschikt over een doorzettingsvermogen bij het streven naar verbetering in kwaliteit en coördinatie van de zorgverlening. Je bewaakt integriteit en deontologie ten aanzien van patiëntgegevens.

  • Communicatie en externe contacten:

Je bent sterk in communicatie en dit zowel mondeling als schriftelijk. Je bent in staat de patiënt te motiveren, te stimuleren en te instrueren tijdens de behandeling. Je treedt tactvol en empathisch op in contacten met de patiënt en zijn naaste. Je beheerst de Engelse taal, noodzakelijk voor het lezen van vakliteratuur, het meewerken aan wetenschappelijk onderzoek, contacten met buitenlandse collega’s en congresbezoek.

  • Werkmethodiek:

Je hebt een mensgerichte basisattitude om met patiënten en medewerkers respectvol om te gaan. Je bent in staat zelfstandig je werk te organiseren, rekening houdend met tijdsdruk en prioriteiten. Je werkt efficiënt en respectvol in team. Je bent stressbestendig, neemt initiatief en werkt precies. Flexibiliteit wat betreft wisselende werkuren wordt verwacht. Je beschikt over een goede PC kennis.

 

Welke rooskleurige toekomst bieden wij jou?

Voor deze job vol kleur bieden we een contract van bepaalde duur aan in een jobtime van 100%.

Daarnaast biedt het OLV Ziekenhuis een attractief en veelkleurig beloningspalet om de loyaliteit en prestaties van alle OLV-medewerkers te waarderen.

We hebben oog voor zowel financiële als niet-financiële elementen. Lees er meer over op deze pagina: https://www.olvz.be/nl/arbeidsvoorwaarden-voor-olv-werknemers

Interesse? … Solliciteer nu!

Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met Miranda Spruyt, Verantwoordelijke diabeteseducatie, tel. 053/72 44 88.

Solliciteer voor deze functie