Asse,
Full time, Part time,

In het kader van de hervorming ‘artikel 107’ rond de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg zoekt het OLV Ziekenhuis (in samenwerking met het Netwerk GGZ regio Halle-Vilvoorde-Brussel) een MEDEWERKER voor de uitbouw van zijn ‘mobiel behandelteam aan huis voor (sub)acute psychische problemen’. Samen met je collega’s bied je kwalitatieve, totale en planmatige zorg aan deze patiënten met respect voor de individuele psychosociale en lichamelijke noden van elke patiënt.

Samen met jou Top in Zorg

Je functie

 • Je begeleidt cliënten met ernstige psychiatrische klachten waarbij sprake is van een (sub)acute psychische crisis. De begeleiding vindt voornamelijk plaats in de leefomgeving van de cliënt, maar kan ook op de dienst.
 • Je stelt samen met de cliënt persoonlijke hersteldoelen op met het oog op het stabiliseren van de crisis.
 • Binnen je functie monitor je psychopathologie, volg je de medicatie op, voer je motiverende gesprekken, leer je coping vaardigheden aan, geef je psycho-educatie, …
 • In het mobiel team werk je nauw samen met de andere zorgpartners van de cliënt zoals de huisarts, de thuisverpleegkundige, gezinszorg…
 • Tijdens je behandeling betrek je de en/of mantelzorgers bij het opmaken van doelstellingen, en ondersteunt hen
 • Je neemt deel aan de teamwerking en stelt in samenspraak met de cliënt, omgeving en team een crisisplan op. Daarnaast voer je administratieve taken uit en zorg je voor een nauwkeurige registratie in het elektronisch patiëntendossier.
 • Om je expertise verder op te bouwen en uit te dragen en je bereid tot het volgen van de nodige bijscholing en doe je geregeld aan zelfevaluatie.
 • Samen met het team werk je aan een sfeer van vertrouwen en wederzijds respect en hecht je belang aan professionaliteit en persoonlijke zorg voor elke patiënt.
 • Overleg met collega’s, optimalisatie van de werking samen met het team én natuurlijk een TOP werksfeer, dat is waar jij mee aan werkt.

Wat zit er in jouw DNA?

 • Je hebt een diploma bachelor in de verpleegkunde en volgde een specifieke opleiding in de psychiatrische zorgverlening bij volwassenen of je hebt ervaring met de begeleiding van mensen met psychiatrische problemen.
 • Je hebt kennis van FACT en/of rehabilitatiegericht denken; psychopathologie en farmacologie, suïcidepreventie, verslavingszorg, de sociale kaart …
 • Het inschatten van risico’s zoals agressie, zelfverwaarlozing, suïcide, … vormt voor jou geen probleem. Daarnaast beschik je over voldoende draagkracht.
 • Stress schrikt je niet af, je blijft kalm en kan efficiënt handelen in moeilijke situaties.
 • Je kan zelfstandig werken en verantwoorde beslissingen nemen.
 • Je bent sterk in communicatie, zowel schriftelijk als mondeling. Daarnaast heb je organisatorische vaardigheden, ben je klantgericht en werk je steeds kwaliteitsvol. Flexibiliteit en werken in een wisselend uurrooster met sporadisch weekendwerk, vormt voor jou geen probleem.
 • Je beschikt over een rijbewijs B.
 • Overleg met collega’s, optimalisatie van de werking samen met het team én natuurlijk een TOP werksfeer, dat is waar jij mee aan werkt.

Wat hebben wij jou te bieden?

Voor deze job vol kleur bieden we een contract van onbepaalde duur aan in een jobtime van 80% of 100%   Daarnaast biedt het OLV Ziekenhuis een attractief en veelkleurig beloningspalet om de loyaliteit en prestaties van alle OLV-medewerkers te waarderen. We hebben oog voor zowel financiële als niet-financiële elementen. Lees er meer over op deze pagina: https://www.olvz.be/nl/arbeidsvoorwaarden-voor-olv-werknemers  

 

Interesse? … Solliciteer nu!

Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met Marion Boriau, Zorgzonemanager Zintuigen, Moeder en kind en Psychiatrie op het nummer 053/72 88 54.

Wil je een duidelijk zicht op de functie? Verder in het sollicitatieproces bieden we je de kans om een dag mee te lopen met je toekomstige collega’s!

Een gedetailleerd CV geeft ons meer informatie over uw relevante opleiding en ervaring, zodat wij beter kunnen inschatten of u voor een bepaalde vacature in aanmerking komt. Mogen wij u daarom vragen om uw CV op te laden, eventueel vergezeld van een motivatiebrief.

 

Solliciteer voor deze functie