6 gouden regels om covid-19 te vermijden

 

 

“We worden overspoeld door een toevloed aan patiënten. Zowel de ziekenhuisartsen als de verpleegkundigen, paramedici en huisartsen zetten zich opnieuw tot het uiterste in om patiënten te redden. Zowel Covid-19-patiënten als patiënten met andere, al dan niet levensbedreigende pathologie. Want vergis u niet: ook bij een gezonde jonge mens kan Covid-19 tot langdurige en ernstige symptomen aanleiding geven”, benadrukken de hoofdartsen in hun oproep.

We kunnen deze pandemie enkel het hoofd bieden en overwinnen indien iedereen nu solidariteit toont door de overheidsmaatregelen en de 6 gouden regels te respecteren. De situatie is kritiek in de gezondheidszorg. Houd u aan de regels, wees solidair voor elkaar, maar ook solidair voor de helden in de zorg.

“Onze vrees is dat het niet voldoende meer is om zich aan de huidige maatregelen te houden”, aldus dr. Rimbaut, hoofdarts A.S.Z. en dr. Jorissen, hoofdarts OLV. “Onze oproep is duidelijk: volg de regels die er al zijn, liever te streng dan te laks. Dat lukt alleen als we het samen doen.” Vanaf maandag dienen het A.S.Z. en OLV-ziekenhuis hun capaciteit voor Covid-19 te verhogen maar de vrees bestaat dat ook die extra afdelingen weer snel zullen vollopen. De Aalsterse ziekenhuizen doen dan ook een dringende oproep aan iedereen om strikt alle maatregelen te respecteren om een implosie van het zorgsysteem te vermijden. #SamenSterk

Naast het correct dragen van een mondneusmasker als bijkomende bescherming, leest u best ook nog eens de zes gouden regels tegen corona na: