Ingang van het OLV Ziekenhuis, Campus Ninove, aan de Bloklaan

Doortastende maatregelen geven gunstig resultaat

Na de opstoot van covid-19 op  Campus Ninove werden hier op 11 februari een tijdelijke opnamestop en een bezoekverbod ingesteld. Vanaf 17 februari werden ook de raadplegingen hier tijdelijk opgeschort.

Meteen werd er een intensief screeningprogramma opgestart, waarbij alle betrokkenen meermaals proactief werden gescreend op covid-19. Uiteraard worden ook alle lokalen grondig aangepakt. Deze inspanning hebben nu een gunstig resultaat opgeleverd. 

Het ziekenhuis is een veilige omgeving

Vanaf maandag 8 maart 2021 kunnen patiënten terug op een veilige manier op Campus Ninove terecht voor raadplegingen. Ook de SP-revalidatieafdeling wordt heropend. 

Alle medewerkers van het OLV Ziekenhuis volgen nauwgzet de heel strikte preventie- en beschermingsmaatregelen op. Bovendien zal op maandag 8 maart 2021 elke medewerker van het OLV Ziekenhuis die zich wil laten vaccineren tegen covid-19, ook effectief een eerste inenting hebben ontvangen. Iets meer dan 10% heeft al een tweede prik gekregen. De vaccinatiebereidheid onder onze medewerkers is quasi totaal. Iedereen is doordrongen van het belang van vaccineren om onze patiënten en collega's te beschermen en om covid-19 terug te dringen.

Hou u aan de voorschriften

Ook aan patiënten en bezoekers wordt nogmaals gevraagd om zich strikt aan de voorschriften te houden:

  • Kom alléén naar de raadpleging, tenzij dat écht niet anders kan.
  • Draag een neus/mondmasker op de correcte manier gedurende de hele tijd dat u in het ziekenhuis bent.
  • Ontsmet uw handen bij het betreden en verlaten van het ziekenhuis.
  • Bezoek aan patiënten is pas toegelaten na hun derde overnachting in het ziekenhuis, volgens het principe: één vaste bezoeker uit de gezinsbubbel, beperkte bezoekduur.