overlijdensbericht dr. Andries

Dr. Erik Andries

Elke medewerker van OLV drukt op een of andere manier een stempel op onze identiteit, maar sommigen laten een diepere afdruk dan anderen. Wie dokter Andries heeft gekend, zal het beamen dat hij één van die personen was die écht zijn stempel op het OLV heeft nagelaten. Samen met dokter Paul Nellens stond hij aan de wieg van de dienst Cardiologie in het OLV, die is uitgegroeid tot het Hartcentrum OLV Aalst en die internationaal erkend is als een toonaangevende organisatie binnen deze medische discipline. Voor zijn collega's en medewerkers was hij de gedreven man die hun medische dienst steeds naar een hoger niveau wou drijven, en tegelijk aandacht bleef hebben voor het menselijke aspect. Door de huisartsen en professionals uit de eerste lijn zal hij vooral herinnerd worden als de man die onvermoeibaar ijverde voor opleiding en bewustwording van cardiale aandoeningen. Voor zijn patiënten was hij de betrokken arts met een warme persoonlijkheid. 


Hij was een bijzonder klinisch cardioloog en “natural born leader” die coachend en met een dienend leiderschap de harten en zielen van velen onder ons heeft geraakt. Op deze manier heeft hij mee de richting  bepaald waar wij nu professioneel en persoonlijk staan.


Onze gedachten zijn bij zijn echtgenote en familie.


Namens dokter Eric Wyffels, diensthoofd Hartcentrum OLV Aalst, de stafleden van het Hartcentrum OLV Aalst en de directie van het OLV Ziekenhuis

Dr. Andries en Dr. Nellens

Foto: Dr. Andries en Dr. Nellens