In de materniteit van het OLV Ziekenhuis in Asse werd deze morgen de 729ste baby van het jaar geboren. Daarmee is het record uit 1972 gebroken, terwijl het jaar nog enkele dagen telt. De 729ste baby is een jongen, die van zijn ouders de naam Warre meekreeg.

 de materniteit van het OLV Ziekenhuis in Asse werd gisterenmorgen de 729ste baby van het jaar geboren. Daarmee is het record uit 1972 gebroken, terwijl het jaar nog enkele dagen telt. De 729ste baby is een jongen, die van zijn ouders de naam Warre meekreeg.

Sofie Creemers en Thomas Cougnon, ouders van Warre: “De bevalling is heel vlot verlopen en Wannes stelt het heel goed. Dat is toch het belangrijkste. Warre is het broertje van Nelle, die ook in de materniteit te Asse werd geboren. Wij konden hier altijd op een goede verzorging rekenen en dus was het logisch dat we voor ons tweede kindje terug naar hier kwamen, bij de vertrouwde gynaecologe, in een materniteit met een familiale sfeer, in de nabijheid van onze thuis in Wolvertem.”

Dokter Kristine Gabriëls, gynaecologe: “Ook in 2014 werd de kaap van 700 bevallingen in de materniteit van Asse overschreden, maar het absolute record uit 1972 was toen nog buiten bereik. Dit jaar is het er wel van gekomen… en het jaar telt nog enkele dagen. Het illustreert alvast dat jonge gezinnen uit de regio zich thuis voelen in het OLV Ziekenhuis in Asse.”

Dokter Karin Stukkens, gynaecoloog: “Wellicht is de grondige modernisering van het verloskwartier, de neonatologieafdeling en de materniteitskamers, die in 2013 en 2014 werd gerealiseerd, niet vreemd aan het stijgend aantal geboorten op onze campus Asse. Daarenboven willen wij onze expertise koppelen aan een warme aanpak. Wij zijn een team van gemotiveerde gynaecologen die kunnen rekenen op de kennis en inzet van een al even enthousiaste groep van vroedvrouwen, verpleegkundigen en medewerkers van de ondersteunende diensten.”

Nadat gisterenmorgen al het jaarrecord uit 1972 (728 bevallingen) in de materniteit van campus Asse werd gebroken, werd gisterenavond de kaap van 1000 bevallingen op jaarbasis gerond in de materniteit van het OLV Ziekenhuis te Aalst. De duizendste baby is Luíz, het zoontje (en tevens het eerste kindje) van Karen Semick en Kristof Crets, die wij hierbij van harte feliciteren.

De bevalling is heel goed verlopen en Luíz is een flinke gezonde baby. (U ziet Luíz op de foto met Christine Carlier, de vroedvrouw die de bevalling begeleidde).

De ouders wonen in Buggenhout en mama Karen, afkomstig van Aalst, opteerde ervoor om te bevallen in het OLV Ziekenhuis te Aalst, waar ook zijzelf werd geboren.

Dokter Bruno Seynhave, diensthoofdGynaecologie-Verloskunde: “Hoewel het aantal geboorten in de materniteit van het OLV Ziekenhuis in Aalst zowat elk jaar rond de duizend zit, is het al van 2011 geleden dat deze kaap ook effectief werd gerond. Het illustreert alvast dat jonge gezinnen uit de regio zich thuis voelen in het OLV Ziekenhuis in Aalst. Ik wens hierbij alle gynaecologen, vroedvrouwen, verpleegkundigen en medewerkers van de ondersteunende diensten te danken voor hun expertise, toewijding en enthousiasme.”