Sabine Van Impe, Caretaker of the Year 2021

Deze prijs is ingesteld door House of Talents, een HR-onderneming die ook actief is in de zorgsector. Jaarlijks worden verschillende prijzen toegekend aan verdienstelijke medewerkers in de sector. Zo wordt er naast de Nurse of The Year ook een Caretaker of the Year verkozen.

Sabine werd zonder haar medeweten door haar collega's voorgedragen, en haalde in haar categorie ook het meeste "publieksstemmen" tijdens de eerste ronde. Samen met enkele andere genomineerden ging ze daarom door naar de finale ronde, waarde jury haar selecteerde tot winnares.

De jury over Sabine: “Sabine is een heel bekwame zorgkundige die haar job vol passie uitvoert. De patiënt komt voor Sabine op de 1ste plaats en krijgt de volle aandacht. Sabine maakt elke dag het verschil en dat zit vaak in kleine dingen. Ze is een voorbeeld voor haar collega’s en toekomstige collega’s. Ze is een meerwaarde voor het team en levert een waardevolle bijdrage. Ze straalt maturiteit en rust uit en heeft veel oog voor de veiligheid en het algemeen welzijn van de patiënt. Ze is een inspirerend voorbeeld voor vele anderen!”

Ook in 2020 viel de eer te beurt aan een OLV-medewerker om deze titel in ontvangst te mogen nemen. Dat was toen Katrien Lauwaet.