Eusoma certificaat 11 juni 2021

De OLV Borstkliniek werd in 2015 voor de eerste keer door Eusoma gecertificeerd als Certified Breast Center van Eusoma. Deze gezaghebbende vereniging van Europese borstkankerspecialisten ziet erop toe dat gecertificeerde centra steeds de 'gouden standaarden' voor behandeling en zorg van borstkankerpatiënten toepassen. Na een eerste certificatie dient het centrum elke drie jaar een hernieuwingsaudit te doorlopen. Voor de OLV Borstkliniek betrof het in 2021 de tweede hernieuwingsaudit, die met glans werd doorstaan. Het nieuwe certificaat gaat in op 11 juni 2021 en blijft geldig tot 10 juni 2024, wanneer de volgende audit staat geprogrammeerd.

De OLV Borstkliniek Aalst is één van de zeven borstklinieken in België die deze prestigeuse erkenning heeft. Overzicht

Eusoma werd in 1986 opgericht met als doel om de wijd uiteenlopende praktijken voor diagnose en behandeling van borstkanker te harmoniseren met als finaal oogmerk om die te optimaliseren. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring (evidence-based) legt Eusoma de 'Gouden Standaarden' vast en stelt deze bij elke nieuwe evolutie of nieuw inzicht bij. Via het accreditatieproces wordt voor elke centrum getoetst of deze gouden standaarden worden toegepast. Meer over de certificatievereisten.

Het OLV Ziekenhuis is fier op de hernieuwde certifiëring van haar borstkliniek en wenst hierbij alle betrokken artsen en medewerkers te feliciteren met dit resultaat. Het Eusoma-certificaat geeft aan dat wij alles doen om onze borstkankerpatiënten op een optimale manier te helpen.