Enkel op doorverwijzing door uw behandelend arts

Uniek: alle onderzoeken in één sessie

Het Voetlab hoort bij de dienst Orthopedie en is een gespecialiseerd onderzoekslab waarin we in één sessie verschillende onderzoeken bundelen om een grondige analyse te maken van complexe voet- of enkelproblemen. Er zijn immers zeer veel zaken die kunnen bijdragen tot pijn, standafwijkingen of wonden in voeten of enkels. Oorzaken hiervan kunnen liggen in bezenuwing, doorbloeding, spierevenwicht, gewrichten, gangpatroon, houding, schoeisel, enz. 

Het unieke van het Voetlab is dat we al deze elementen in één sessie kunnen nakijken in plaats van u te moeten verwijzen voor een hele reeks aparte onderzoeken. Bovendien zijn deze onderzoeken niet invasief (dat wil zeggen dat er geen prikken nodig zijn), worden er geen röntgenstralen of magnetische velden gebruikt, en zijn ze daarom niet pijnlijk en niet schadelijk.

De resultaten zullen ons toelaten om u grondig advies te geven over de diagnose, behandeling en preventie van voet- en enkelletsels. Ze laten ook toe om na te gaan of reeds uitgevoerde behandelingen voldoende effectief zijn en of er bijsturing nodig is.

De keuze van het soort onderzoek bepaalt de tijdsduur, deze varieert van 30 tot 60 minuten.

Welke onderzoeken kunnen ingezet worden?

 • Klinisch onderzoek van uw voeten om vervormingen, bewegingsuitslagen en kracht te meten
 • 3D laser scanning van uw voeten en enkels in staande positie om de anatomische verhoudingen in kaart te brengen
 • nazicht van geleidingssnelheid in de zenuwbanen (met een klein elektrisch stroompje)
 • nazicht van de bloedvaten met doppleronderzoek (met een transducer, een soort microfoon die geluidsgolven uitzendt en ontvangt)
 • ganganalyse met high speed videoregistratie
 • dynamische voetdrukmeting waarbij u blootvoets over een gevoelige sensormat loopt waarmee de drukken bij het stappen gemeten worden.
 • voetdrukverdeling in de schoen waarbij met een dun sensorzooltje de drukken in uw schoeisel worden gemeten
 • houdingsanalyse waarbij gebruikt wordt gemaakt van de nieuwste evolutie op het gebied van kunstmatige intelligentie, ontwikkeld in samenwerking met universiteiten Queens, McGill en Stanford.

Praktisch

 • Gelieve u aan te bieden op het secretariaat orthopedie voor de administratieve regelingen. Men zal u van daaruit naar het Voetlab verwijzen.
 • Breng uw steunzolen of orthopedische schoenen mee.
 • De onderzoeken worden uitgevoerd door onze podologen.
 • Tijdens de houdingsanalyse en ganganalyses moeten uw rug en benen tot boven de knieën zichtbaar zijn. Draag kleding die u gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Tijdens dit onderzoek draagt u enkel ondergoed, zodat de bewegingen en markeringsplaatsen op uw lichaam goed detecteerbaar zijn voor de apparatuur.
 • Nadien worden de gegevens grondig geanalyseerd. U krijgt een afspraak op de raadpleging orthopedie voor de bespreking van de resultaten.

Tarief

Het gehele voetlabonderzoek kost 85 euro. Dat bedrag is volledig ten laste van de patiënt, vermits er geen tegemoetkoming is van de ziekteverzekering.

olv voetlab 1
olv voetlab 2
olv voetlab 3
olv voetlab 5
olv voetlab 6
olv voetlab 7
olv voetlab 8
olv voetlab 9
olv voetlab - x
olv voetlab y
olv voetlab zx
olv voetlab z

OLV Vloetlab

Orthopedie brochure Voetlab

Orthopedie brochure PRP-behandeling voet enkel