Raadplegingen

ma di wo do vr za zo
Dr. Roel Parys Aalst voormiddag voormiddag, namiddag en avond voormiddag voor- en namiddag
Asse voor- en namiddag
Dr. Peter Peytchev Asse 08u15 - 11u45
13u30 - 16u30
14u00 - 16u45 08u30 - 11u15
ma di wo do vr za zo
Dr. Roel Parys Aalst voormiddag voormiddag, namiddag en avond voormiddag voor- en namiddag
Dr. Roel Parys Asse voor- en namiddag
Dr. Peter Peytchev Asse 08u15 - 11u45
13u30 - 16u30
14u00 - 16u45 08u30 - 11u15
Toon alle beschikbaarheden

Acuut sportletsel?

Indien u een ACUUT sportletsel heeft kan u contact opnemen met het secretariaat (053/724265) en het kort uitleggen of een mail sturen naar roel.parys@olvz-aalst.be met een korte beschrijving van het probleem. We trachten u dan zo snel mogelijk verder te helpen.

Binnen het OLV Sportmedisch Centrum staat Dr. Roel Parys, sportarts, in voor het uitvoeren van inspanningstest met hartslag- en lactaatmetingen en voor het ontwikkelen van trainingschema’s op basis van de verkregen resultaten. 

Binnen het OLV Ziekenhuis zijn drie erkende sportkeuringsartsen actief:

• dokter Patrick Watripont (specialist longaandoeningen),
• dokter Roel Parys (specialist fysische geneeskunde en sportletsels)
• dokter Peter Peytchev (dienst Cardiologie).

Consultaties kunnen via hun respectieve medische dienst worden gemaakt (klik op de naam van de gewenste arts).

Steeds meer sportverbonden vragen dat hun leden vanaf een bepaald competitieniveau een medisch attest van een erkende sportkeuringsarts zouden voorleggen. Vaak gaat het om meerdere, specialistische tests. Zelfs als uw sportverbond dit niet eist, kan het vanuit preventief oogpunt interessant zijn om een screening of sportmedische keuring te vragen. Zo weet u welke belasting uw lichaam tijdens het sporten ondergaat, en wat uw lichaam aankan. Ook voor jonge sportlui is het raadzaam om zich grondig te laten onderzoeken als ze starten met intensieve sportbeoefening.

De sportartsen van het OLV Ziekenhuis willen een sportmedisch netwerk uitbouwen met de artsen uit de regio. Uw vertrouwde arts is immers goed geplaatst om uw algemene gezondheidstoestand te beoordelen. Sommige huisartsen zijn trouwens ook erkend als sportkeuringsarts. In het kader van ons sportmedisch netwerk kunnen zij een beroep doen op de sportartsen van het OLV Ziekenhuis voor advies bij specifieke situaties. Door de groeiende vraag naar screenings vanwege de sportverbonden, worden de huisartsen echter vaker gevraagd door clubs om grotere groepen in eenzelfde periode te screenen. Dat is niet altijd evident voor hen. Ons Sportmedisch Centrum staat klaar om te helpen. Als uw sportvereniging dat wenst, organiseren wij een groepsbespreking met de medische staf van uw club om de resultaten van de tests toe te lichten en om de verdere aanpak te bespreken.

Individuele sporters en/of sportclubs kunnen een testpakket op maat laten opstellen. Dat kan, afhankelijk van de beoefende sport, afgestemd worden op de sporter. Zo is er reeds jarenlang een samenwerking met professionele en semi-professionele sportclubs uit de regio (atletiekclub Lokeren, basketclub Okapi Aalstar, volleybalclub Lindemans Aalst, voetbalclub Eendracht Aalst).