Aalst,
Full time, Full time,
Een job waarin je kan uitblinken met jouw analytische vaardigheden en nauwgezet karakter. Een sociale en gevarieerde job, dat is waarom jij graag uit je bed komt. Dat kan bij het OLV Ziekenhuis, want een warme zorg bieden, dàt zit in ons DNA!   Samen met jou Top in Zorg!   Binnen het OLV Ziekenhuis zetten wij volop in op datagedreven besluitvorming en continu verbeteren aan de hand van data. Om meer uit onze data te kunnen halen, bouwen wij aan een data team met experten die ons helpen waarde te ontsluiten uit onze gegevens en zo de kloof te dichten tussen het actuele en potentiële gebruik van onze bedrijfs- en gezondheidsgegevens. Hiervoor zijn wij momenteel op zoek naar een gedreven en dynamische data analist binnen het departement Processen en Kwaliteit. Als Data analist lever je expertise in het onderhoud van databronnen, het maken van analysetabellen, grafieken en dashboards, maar ook voor statistische modellen en machine learning-toepassingen. Hierbij werk je in nauw teamverband met onze beleidsinformatiecel aan uiteenlopende beleidsondersteunende analyses voor directie en artsen. Ben je sterk in het gebruik van statistische en analytische methoden om complexe vraagstellingen te beantwoorden? Ben je een duizendpoot met veel zin voor initiatief en hecht je veel belang aan Professionalisme, Respect, Integriteit en Samenwerken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je functie…

 • Je bent vanuit je statistische achtergrond betrokken bij BI projecten met focus op exploratieve, prescriptieve en predictieve analyse om waarde van data voor bedrijfs-, zorg- en kwaliteitsprocessen te verhogen. Jullie werken samen om de juiste data-assets, methodologieën en (statistische) technieken te identificeren en in te zetten om complexe zakelijke vragen te beantwoorden.
 • Je staat in voor het uitvoeren van analyses van klinische, operationele en/of real world data met behulp van R, Python, SQL of andere (statistische) programmeertalen door het voorbereiden van data, het afleiden van studievariabelen, het uitvoeren van (statistische) modellering en het produceren van output zoals tabellen of figuren.
 • Je ontwikkelt (geautomatiseerde) programmeerscripts voor geavanceerde statistische modellering, machine learning en simulatietoepassingen ter ondersteuning van de noden van eindgebruikers omtrent algemene gegevensverwerkings- en gegevenstransformatietaken voor tal van klinische en wetenschappelijke projecten.
 • Je biedt ondersteuning in de ontwikkeling van klinische paden en analyses over meerdere therapeutische gebieden in samenwerking met interne en externe experts.
 • Je werkt mee aan de ontwikkeling van diverse rapportages (Qliksense) voor interne eindgebruikers en zorgt ervoor dat deze voldoen aan hun vereisten.
 • Je werkt mee aan innovaties, procesoptimalisatie en kwaliteitsopvolging en -verbetering met betrekking tot klinische en andere ziekenhuisdata.
 • Je werkt in nauw teamverband met de datacel, de beleidsinformatiecel en de data architect binnen het departement Processen & Kwaliteit.
 • Je rapporteert aan de directeur van het Departement Processen en Kwaliteit.

Dit ben jij...

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma in een wiskundige, statistische of ingenieursrichting. Ervaring met klinische data strekt tot de aanbeveling.
 • Je hebt een achtergrond in statistische modellen, geavanceerde analyses en/of programmeren, idealiter in een zorgomgeving (bijv. farmaceutische industrie, medisch onderzoek, ziekenhuis);
 • Je hebt ervaring met programmeren in R en/of Python en met het visualiseren van/presenteren van data voor stakeholders met behulp van Qliksense.
 • Je hebt kennis van de huidige en opkomende statistische, machine learning en programmeertechnieken en -technologieën;
 • Je bezit sterke communicatieve vaardigheden, het vermogen om complexe problemen te vereenvoudigen en complexe oplossingen op een eenvoudige en effectieve manier te communiceren.
 • Je kan je kennis en vaardigheden aantoonbaar maken met minstens twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je werkt zeer nauwgezet en kan efficiënt plannen en organiseren. Je bent een sterke projectleider.
 • Je bent resultaatsgericht, geeft niet snel op bij tegenslag en houdt jouw doel steeds voor ogen.
 • Je bent voldoende assertief met aandacht voor diplomatie en integriteit.
 • Je bent dynamisch, ondernemend en ontplooit initiatieven.
 • Je bent een teamplayer die zich vlot weet te integreren in het team.
 • Je analytische en conceptuele vaardigheden zijn goed ontwikkeld en kan professioneel rapporteren.

Aanbod

Voor deze job vol kleur bieden we een contract van onbepaalde duur aan in een jobtime van 100%. Zo snel mogelijk te starten.   Daarnaast biedt het OLV Ziekenhuis een attractief en veelkleurig beloningspalet om de loyaliteit en prestaties van alle OLV-medewerkers te waarderen. We hebben oog voor zowel financiële als niet-financiële elementen. Lees er meer over op deze pagina:   https://www.olvz.be/nl/arbeidsvoorwaarden-voor-olv-werknemers

 

Interesse? … Solliciteer nu!

Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met Dhr. Frank Staelens, Directeur Processen en Kwaliteit, op het nr. 053/72 47 38.

Een gedetailleerd CV geeft ons meer informatie over uw relevante opleiding en ervaring, zodat wij beter kunnen inschatten of u voor een bepaalde vacature in aanmerking komt. Mogen wij u daarom vragen om uw CV op te laden, eventueel vergezeld van een motivatiebrief.

 

 

Solliciteer voor deze functie