Covid-screening op Campus Aalst en Campus Asse

Inhoudstafel
covid screening in blok P via Keienberg
Het is aangewezen om uw screening te reserveren via Mynexuzhealth (zie hieronder).
Een covid-screening is enkel mogelijk wanneer u: (a) een afspraak hebt, en (b) beschikt over een CTP-code (aan te vragen via www.mijngezondheid.be) of een aanvraag van een arts. Vergeet ook uw ID-kaart niet mee te brengen.
Dienst Klinisch Labo

Maak een afspraak

Voor uw geplande opname, ingreep of procedure dient u in sommige gevallen preventief getest te worden op covid-19. U krijgt hiervoor een afspraak in het OLV Ziekenhuis ongeveer 2 dagen voor de ingreep of procedure.

Ook als u uit een land met code rood komt, kan men u verwijzen naar het OLV Ziekenhuis voor een covid-screening. 

Ook na een positieve zelftest kan u in het OLV terecht voor een screening om de zelftest te bevestigen nadat u zelf een CTPC hebt aangevraagd.

Tot slot kunt u ook een screening nodig hebben wanneer u naar het buitenland wil reizen.

 • Idealiter maakt u voor uw screening (zowel voor Campus Aalst als Campus Asse) online een afspraak te maken via mynexuzhealth. Download onder het venster met het filmpje de brochure waarin dit stap voor stap wordt uitgelegd. (Of klik hier door voor twee video's: (a) registratie via itsme, (b) registratie via de PC)
 • Pas wanneer u een afspraak hebt gemaakt, én wanneer u over een CTP-code beschikt, of een afspraak door een arts, kunt u naar de covid-screening komen. Deze CTP- of testcode kan aangevraagd worden via www.mijngezondheid.be
 • Om telefonisch een afspraak op Campus Aalst of Campus Asse te maken: bel naar 053 72 84 71

Vergeet uw ID-kaart niet als u naar de screening komt!

Klinisch labo - afspraak maken via mynexuzhealth

Informatiefolder covid-screening op Campus Aalst

Waar vindt u ons?

 • Campus Aalst: dienst Bloedafname (neem aan het onthaal de beide roltrappen en loop door voorbij de cafetaria).
 • Campus Asse: in het laboratorium (route 105)

Onze openingsuren 

 • weekdagen: van 8u tot 20u
 • zaterdag: van 9u tot 12u
 • zondag en feestdagen: gesloten

Op Campus Asse (route 105) is dat:

 • Op weekdagen: van  8u - 16u. (Screening voor reizen: kom bij voorkeur voor 11u).
Hoe verloopt een covid-screening (swab test)?

Hoe verloopt een screening?

 • Onze medewerker van de screening zal u enkele vragen stellen, zoals: hebt u de afgelopen dagen een van volgende symptomen gehad: hoesten, niezen, koorts, kortademig, andere ademhalingsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid...
 • Daarna wordt het staal afgenomen. De verpleegkundige zal u hierbij vragen het hoofd goed naar achteren te plaatsen. Er zal een wisser (zoals een lang wattenstaafje) ingebracht worden in uw neus. Dit doet geen pijn, maar geeft wel een kort, onaangenaam gevoel in de neus en ogen, waardoor u uw neus zal moeten snuiten. Nadien kan u naar huis.

Hoe verneem ik het resultaat?

Het resultaat is meestal binnen de 24 uur beschikbaar via de mynexuzhealth app (zie hoger).

Van zodra uw resultaat gekend is, wordt u via sms geïnformeerd dat u uw resultaat kan raadplegen via mynexuzhealth of mijn.gezondheid.be

Frequently Asked Questions

Kan ik het labo telefonisch contacteren voor een afspraak?
Ja dit kan, maar we raden aan om zo veel mogelijk elektronisch te reserveren. Je kan het labo bereiken op het nummer 053/ 72 84 71

Kan ik het labo telefonisch contacteren voor een resultaat te verkrijgen?
Ja dit kan, maar we raden aan om zo veel mogelijk elektronisch/online het resultaat op te zoeken.
Je kan het labo bereiken op het nummer 053/ 72 42 78

Kan ik nu ook nog op zaterdag of zondag een screening krijgen?

Sinds november 2022 is dit niet meer het geval. De openingsuren voor covid-screening vallen samen met de openingsuren voor Bloedafname.

Kan ik ook op campus Ninove een screening krijgen?
Screeningen vinden enkel plaats op campus Aalst of campus Asse.

Ik heb een covid-screening nodig in het kader van een reis naar het buitenland. Kan dit in het OLV Ziekenhuis?
Ja, u kan hiervoor terecht op Campus Aalst of Campus Asse. U maakt uw afspraak bij voorkeur via mynexuzhealth (zie hoger) en vóór 11 uur, als u de dag zelf nog uw resultaat wilt ontvangen. U ontvangt het resultaat meestal binnen de 24 uur via e-mail en in de mynexuzhealth app. Uitzonderlijk kan dit iets langer duren. Het Labo van het OLV Ziekenhuis is door de Belgische autoriteiten gecertifieerd om PCR-tests af te nemen. Het laboresultaat wordt in het Nederlands en in het Engels afgeleverd. 
Vanaf 28 juni zal voor elke test in kader van een buitenlandse reis een CTPC-code moeten aangevraagd worden (zowel voor een gratis test als voor een test die door de reiziger zelf moet betaald worden). Hoe? Ga naar de website 'www.mijngezondheid.be' en vraag een code aan. Die kan u downloaden. De code is slechts 10 dagen geldig. Breng deze code zeker mee wanneer u zich komt laten testen. Deze code is immers noodzakelijk om het 'EU Digitaal Covid-Certificaat' te kunnen aanvragen.
Via de website 'mijngezondheid.belgie.be' kan u een 'EU Digitaal Covid-Certificaat' downloaden eens uw resultaat gekend is. Kijk zeker ook de reisadviezen per land na op de website van 'diplomatie.belgium.be'.
Op de officiële website van de overheid vindt u ook meer info over tests  en reizen.

Een afspraak boeken voor uw kind? Dat doet u zo...

Wist u dat u voor uw kind een online afspraak kunt maken via Mynexuzhealth?

Hiervoor dient u eerst (éénmalig) het dossier van uw kind te koppelen aan uw eigen dossier.

 1. Ga naar 'Toegangen' en vervolgens naar 'Kinderen en derden'. Op de website klikt u eerst op uw naam en dan op 'Toegangen'; via de app klikt u rechtstreeks in de lijst op 'Toegangen'. Klik op de knop 'ouder/kind-koppeling' om een bericht te sturen.
 2. Bezorg de volledige naam en rijksregisternummer van uw kind(eren) jonger dan 15 jaar. Mynexuzhealth informeert u als de koppeling is gelegd. Daarna kunt vanuit uw eigen dossier schakelen tussen de gekoppelde dossiers. U ontvangt een bericht zodra het dossier van uw kind gekoppeld is aan uw eigen dossier. Vanaf dan kan u inloggen in uw eigen mynexuzhealth-dossier en via het menu onder uw eigen naam wisselen tussen de gekoppelde dossiers.