Covid-screening op Campus Aalst en Campus Asse

Inhoudstafel

Maak een afspraak

Voor uw geplande opname, ingreep of procedure dient u preventief getest te worden op covid-19. U krijgt hiervoor een afspraak in het OLV Ziekenhuis ongeveer 2 dagen voor de ingreep of procedure.

Ook als u uit een land met code rood komt, kan men u verwijzen naar het OLV Ziekenhuis voor een covid-screening. Dat is ook zo wanneer u in contact bent geweest met een persoon die positief heeft getest op covid-19.

 • Idealiter maakt u voor uw screening (zowel voor Campus Aalst als Campus Asse) online een afspraak te maken via mynexuzhealth. Download onder het venster met het filmpje de brochure waarin dit stap voor stap wordt uitgelegd. (Of klik hier door voor twee video's: (a) registratie via itsme, (b) registratie via de PC)
 • Om telefonisch een afspraak op Campus Aalst te maken: bel naar 053 72 42 71
 • Om telefonisch een afspraak op Campus Asse te maken: bel tussen 8 en 16 u naar 02 300 60 95 of tussen 16 en 20 u naar 02 300 62 45

 

Klinisch labo - afspraak maken via mynexuzhealth

Informatiefolder covid-screening op Campus Aalst

Informatiefolder covid-screening op Camus Asse

Waar vindt u ons?

 • Heeft u geen symptomen? Binnen het OLV Ziekenhuis worden deze covid-screenings zoveel mogelijk gecentraliseerd op Campus Aalst, in blok P die rechtstreeks via de Keienberg is te bereiken (foto) - of op Campus Asse, in de kantoorcontainer die rechts naast het hoofdgebouw langs de Bloklaan staat opgesteld
 • Bent u ziek of heeft u covid-symptomen? Ga dan via Spoed! (Zowel op Campus Aalst als Campus Asse)
 • Ga dus niet via de kiosk of inschrijfbalie in de onthaalzone. U kunt zich inschrijven aan de covid-screening zelf. Om veiligheidsredenen willen we zo min mogelijk mensen met (een vermoeden van) covid-19 in het ziekenhuis.
Hoe verloopt een covid-screening (swab test)?

Hoe verloopt een screening?

 • Onze medewerker van de screening zal u enkele vragen stellen, zoals: hebt u de afgelopen dagen een van volgende symptomen gehad: hoesten, niezen, koorts, kortademig, andere ademhalingsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid...
 • Daarna wordt het staal afgenomen. De verpleegkundige zal u hierbij vragen het hoofd goed naar achteren te plaatsen. Er zal een wisser (zoals een lang wattenstaafje) ingebracht worden in uw neus. Dit doet geen pijn, maar geeft wel een kort, onaangenaam gevoel in de neus en ogen, waardoor u uw neus zal moeten snuiten. Nadien kan u naar huis.

Hoe verneem ik het resultaat?

Als het resultaat positief is, wordt u telefonisch gecontacteerd - meestal binnen de 24u na de staalafname

 • Als de covid-screening werd uitgevoerd in voorbereiding op een ingreep of een onderzoek, zal de behandelende arts beslissen of de ingreep of het onderzoek kan doorgaan met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Het is ook mogelijk dat de ingreep of het onderzoek door hem wordt uitgesteld.
 • Indien de covid-screening om een andere reden werd uitgevoerd, zal uw huisarts/behandelend arts verder bepalen hoe lang u in thuisisolatie dient te gaan. 

Als u negatief test, krijgt u géén telefoon. U kunt via mynexuzhealth uw resultaat bekijken, via mijngezondheid of via de app 'corona-alert' (indien u over een code van de oveheid beschikt). U wordt binnenkort ook via sms geïnformeerd dat u het resultaat van uw test op mynexuzhealth kunt terugvinden: helemaal GDPR-proof!

 • As de covid-screening werd uitgevoerd in voorbereiding op een ingreep of een onderzoek, komt u op het afgesproken tijdstip naar het ziekenhuis.
 • Indien de covid-screening om een andere reden werd uitgevoerd, zal uw huisarts/behandelend arts u informeren wanneer er een tweede screening is vereist.

Frequently Asked Questions

Kan ik op mij op eigen initiatief laten screenen?
Neen. Ofwel dien je een voorschrift te hebben van jouw arts, huisarts of specialist. Ofwel dien je over een code van de overheid te beschikken.
Daarenboven dien je een afspraak bij het labo van het OLV Ziekenhuis te maken voor jouw screening. 

Kan ik het labo telefonisch contacteren voor een afspraak?
Ja dit kan, maar we raden aan om zo veel mogelijk elektronisch te reserveren   Je kan het labo bereiken op het nummer 053/ 72 42 71

Kan ik het labo telefonisch contacteren voor een resultaat te verkrijgen?
Ja dit kan, maar we raden aan om zo veel mogelijk elektronisch/online het resultaat op te zoeken.
Je kan het labo bereiken op het nummer 053/ 72 42 78

Kan ik ook op zaterdag of zondag een screening krijgen?
Ja dit kan, tussen 8u00 en 16u00 – maar enkel na afspraak

Kan ik ook op campus Ninove een screening krijgen?
We geven de voorkeur om alle screeningen op campus Aalst of campus Asse te laten doorgaan

Kan ik ook op campus Asse een screening krijgen?
Ja dit kan. Alle weekdagen van 8u tot 16 u en op zaterdag en zondag van 8u tot 12u. We raden aan om zo veel mogelijk elektronisch te reserveren. Je kan het labo bereiken op het nummer 02/300 62 42