Bereikbaarheid

Met de wagen

Komende uit richting Brakel: Je bereikt het ziekenhuis in Ninove best door tot aan de rotonde 'Den Dollar' te rijden en daar de bordjes 'Centrum' te volgen. In het centrum rij je op het einde van de Centrumlaan de Beverstraat en Lavendelstraat in. Via de 'Dam' bereik je dan de achterzijde en parking van het OLV.

Komende uit richting Brussel: Op het kruispunt met 'La Lorraine' rechtsaf, de Centrumlaan op. Op het einde van de Centrumlaan rij je de Beverstraat en Lavendelstraat in. Via de 'Dam' bereik je dan de achterzijde en parking van het OLV.

Wie van de expresweg (N45) komt, kan ook doorrijden tot aan het kruispunt aan Refreso (vroegere Sunco), daar rechts Nederwijk in - richting Graanmarkt - om uiteindelijk (voorbij de markt) eerst de Beverstraat, de Lavendelstraat en dan de Dam in te rijden. Zo bereik je de achterzijde (en parking) van het ziekenhuis.

Met het openbaar vervoer

Het station van Ninove is gelegen op de lijn 90 (Denderleeuw-Geraardsbergen) op zo´n 400 m van het ziekenhuis. Vanaf het station kan u de bus nemen (lijn LN Brussel-Leerbeek-Ninove) door het centrum van de stad.

Bezoekuren

LET OP: Omwille van Covid-19 gelden er specifieke regelingen voor bezoek. Contacteer het secretariaat van de medische dienst of de verpleegeenheid die u wil bezoeken voor meer details. (Hieronder vindt u enkel de bezoekregeling die van toepassing is in niet-covidperioden).

Dagelijks van 14 uur tot 20 uur

Gehospitaliseerde patiënten kunnen op de beste verzorging rekenen door onze medewerkers op de Verpleegeenheden. In principe kunnen familieleden en vrienden de gehospitaliseerde patiënt telefonisch bereiken op de kamer. Uiteraard kunnen zij wanneer ze op bezoek zijn, onze medewerkers op de betrokken verpleegeenheid altijd aanspreken voor informatie.

In sommige - uitzonderlijke - gevallen kan het nodig zijn dat familieleden of vrienden telefonisch contact opnemen met de verpleegeenheid waar hun familielid of vriend is gehospitaliseerd. Ook dan proberen wij hen zo goed als mogelijk te helpen. Gelieve evenwel de werkplanning van onze medewerkers niet onnodig te verstoren. Hou er ook rekening mee dat bepaalde informatie over de patiënt omwille van privacyredenen niet zomaar aan de telefoon mag worden meegedeeld. Onze medewerkers zijn gebonden aan een discretieplicht. Daarom kan het nuttig zijn om tijdens uw bezoek aan de verpleegeenheid concrete afspraken met de hoofdverpleegkundige te maken over hoe en wanneer u telefonisch contact kan opnemen.

Let op: onderstaande regeling geldt in "normale omstandigheden". Omwille van covid-19 is deze regeling aan veranderingen onderhevig. Raadpleeg daarom de covid-19-bezoekersbrochure.

Parking

Het ziekenhuis in Ninove biedt een beperkt aantal parkeerplaatsen. Om deze plaatsen voor te  behouden aan onze patiënten en bezoekers, is deze parking betalend. Op deze manier willen wij vermijden dat mensen die in Ninove komen winkelen, deze plaatsen gedurende langere tijd innemen. Wij hanteren dezelfde tarieven als voor de parking van het OLV Ziekenhuis in Aalst: de parkingtarieven (geldig vanaf 15 februari 2022) bedragen 1,90 euro voor het eerste uur en nadien 1,50 euro per bijkomend uur, met een maximum van 10,90 euro. Van zodra u betaald hebt, blijft er nog 15 minuten om de parking te verlaten. Aan de kassa in de onthaalzone kunt u een tienbeurtenkaart aankopen tegen de prijs van 38 euro. Bij verlies van uw ticket, zal het dagtarief van 10,90 euro worden aangerekend

Als de parking volzet is, biedt het kerkplein - dat aan het ziekenhuis paalt - een uitwijkmogelijkheid. Daar kunt u twee uur gratis parkeren, mits gebruik van uw parkeerschijf.

Sinds februari 2020 heeft het stadsbestuur de Mallaardparking ingericht, met 127 gratis parkeerplaatsen aan de stadsrand, op 700 meter van het medisch centrum (9 minuten wandelen).

Parkeren in de omliggende straten of in het Ninia shopping center is evenveens betalend.

Grondplan Campus Ninove

Grondplan Campus Ninove

Op het grondplan van Campus Ninove vind je de verschillende blokken/gebouwen op de campus. Zo kan je zien welke letter naar welk gebouw verwijst.

Uiteraard helpen onze medewerkers van de Onthaaldienst je ook graag verder.