Bereikbaarheid

Met de wagen

Komende uit richting Brakel: Je bereikt het ziekenhuis in Ninove best door tot aan de rotonde 'Den Dollar' te rijden en daar de bordjes 'Centrum' te volgen. In het centrum rij je op het einde van de Centrumlaan de Beverstraat en Lavendelstraat in. Via de 'Dam' bereik je dan de achterzijde en parking van het OLV.

Komende uit richting Brussel: Op het kruispunt met 'La Lorraine' rechtsaf, de Centrumlaan op. Op het einde van de Centrumlaan rij je de Beverstraat en Lavendelstraat in. Via de 'Dam' bereik je dan de achterzijde en parking van het OLV.

Wie van de expresweg (N45) komt, kan ook doorrijden tot aan het kruispunt aan Refreso (vroegere Sunco), daar rechts Nederwijk in - richting Graanmarkt - om uiteindelijk (voorbij de markt) eerst de Beverstraat, de Lavendelstraat en dan de Dam in te rijden. Zo bereik je de achterzijde (en parking) van het ziekenhuis.

Met het openbaar vervoer

  • Het station van Ninove is gelegen op de lijn 90 (Denderleeuw-Geraardsbergen) op zo´n 400 m van het ziekenhuis.
  • Het OLV Ziekenhuis Ninove is met De Lijn te bereiken via de haltes Ninove Centrum (Centrumlaan) en Ninove Station. De halte Ninove Centrum wordt aangedaan door de lijnen 62 (vanuit Meerbeek), 70 (vanuit Lessines), 395 (vanuit Brakel) en 361 (Zottegem, Sint-Antelinks). De halte Ninove Station biedt aansluiting op meerdere lijnen naar een brede waaier aan bestemmingen. Vanuit Aalst kan je via een flexbus naar OLV Ninove. Bel daarvoor: 0800 12 2 12. Vanaf het station kan u de bus nemen (lijn LN Brussel-Leerbeek-Ninove) door het centrum van de stad. Meer informatie over het nieuwe vervoersnet van De Lijn in en rond Ninove? Lees hier meer over via deze link.

Verminderde mobiliteit?

Bezoekuren

U kunt voor consultaties op Campus Ninove terecht tijdens de reguliere werkuren.

Parking

Het ziekenhuis in Ninove biedt een beperkt aantal parkeerplaatsen. Om deze plaatsen voor te  behouden aan onze patiënten en bezoekers, is deze parking betalend. Op deze manier willen wij vermijden dat mensen die in Ninove komen winkelen, deze plaatsen gedurende langere tijd innemen. Wij hanteren dezelfde tarieven als voor de parking van het OLV Ziekenhuis in Aalst: de parkingtarieven (geldig vanaf 6 januari 2023) bedragen 2,10 euro voor het eerste uur en nadien 1,70 euro per bijkomend uur, met een maximum van 12,00 euro. Van zodra u betaald hebt, blijft er nog 15 minuten om de parking te verlaten. Aan de kassa in de onthaalzone kunt u een tienbeurtenkaart aankopen tegen de prijs van 41,80 euro. Bij verlies van uw ticket, zal het dagtarief van 12,00 euro worden aangerekend

Als de parking volzet is, biedt het kerkplein - dat aan het ziekenhuis paalt - een uitwijkmogelijkheid. Daar kunt u twee uur gratis parkeren, mits gebruik van uw parkeerschijf.

Sinds februari 2020 heeft het stadsbestuur de Mallaardparking ingericht, met 127 gratis parkeerplaatsen aan de stadsrand, op 700 meter van het medisch centrum (9 minuten wandelen).

Parkeren in de omliggende straten of in het Ninia shopping center is evenveens betalend.

Grondplan Campus Ninove

Grondplan Campus Ninove

Op het grondplan van Campus Ninove vind je de verschillende blokken/gebouwen op de campus. Zo kan je zien welke letter naar welk gebouw verwijst.

Uiteraard helpen onze medewerkers van de Onthaaldienst je ook graag verder.