OLV Ziekenhuis: gedreven voor onze patiënten, verbonden met onze regio, gepassioneerd door innovatie

In het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis stellen we de patiënt centraal in alles wat we ondernemen. Wij willen dicht bij de patiënt staan, en voelen ons ook sterk verbonden met de regio waarin we actief zijn. Wij bieden een breed zorgaanbod, dicht bij huis. Wij zijn gedreven door innovatie waar de patiënt beter van wordt. Wij willen een bijdrage leveren aan de vooruitgang van de medische wetenschap, wereldwijd.
Contacteer ons

Covid-19: belangrijkste activiteiten blijven doorgaan

Raadplegingen bij de dokters-specialisten blijven behouden, net als dringende ingrepen of behandelingen en revalidatiesessies. Gelukkig kan ook de reguliere zorg stapsgewijs worden hervat - in àlle veiligheid!
Was uw onderzoek, ingreep of behandeling de voorbije weken uitgesteld? Neem dan opnieuw contact met uw arts of het medisch secretariaat van de dienst.

Covid-19: 1 vaste bezoeker - enkel bij patiënten die langer dan 3 dagen zijn opgenomen

  • Patiënten die op raadpleging of voor ambulante behandeling komen: kom bij voorkeur alleen - wanneer niet haalbaar: maximum 1 vaste begeleider
  • Patiënten die minder dan 3 nachten gehospitaliseerd zijn: géén bezoek
  • Patiënten die 3 of méér nachten gehospitaliseerd zijn: 1 vaste bezoeker (vast knuffelcontact) per dag – maximum bezoekduur 30 minuten - tussen 18.00 en 19.00u.

Alle bezoekregels zijn te vinden in een compacte folder.

Uitzonderingen op deze algemene regels gelden voor de covid-afdelingen, Palliatieve zorg, Intensieve zorg, Psychiatrie, Pediatrie, Gynaecologie en Materniteit (enkel partner). Voor meer details over de uitzonderingsmaatregelen wordt naar de betrokken dienst of afdeling verwezen.

Covid-19: screening

Een covid-screening (swab-test)... Hoe maak je een afspraak? Hoe verloopt de screening? Hoe verneem je het resultaat? Klik hier

Online afspraak maken voor covid-screening

Bezoekregeling vanaf 7 januari 2021

Werken bij OLV

Werken bij OLV is zoveel méér dan zomaar een 'job vervullen'. Je maakt deel uit van een hecht team, dat jou een warm thuisgevoel geeft, dat je helpt om jouw kennis voortdurend naar een hoger niveau te tillen, dat de krachten bundelt in het belang van onze patiënten. Wil je écht iets betekenen voor de samenleving? Wil je meewerken aan innovatie? Ontdek de talrijke mogelijkheden bij OLV...
"Ik kon deeltijds gaan werken , waardoor ik voldoende tijd vrij heb om mijn studie verpleegkunde af te werken. Tof dat ik hier die kans krijg!"
Kirby, zorgkundige op afdeling geriatrie

Wenskaart versturen

Ken je iemand die in het ziekenhuis ligt? Kies online een wenskaart, voeg een persoonlijke boodschap toe, wij bezorgen jouw kaart op de kamer.

Mijn persoonlijke dossier

Als patiënt kunt u zelf uw patiëntendossier online raadplegen via mynexuzhealth. U kunt inloggen met uw elektronische identiteitskaart (eID) of met een mynexuzhealth-codekaart.

Klinische studies binnen OLV

Innovatie zit in het DNA van het OLV Ziekenhuis. Wij werken actief mee aan onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, betere behandelingen en nog doeltreffender medische hulpmiddelen.