Bereikbaarheid

Parkings in de omgeving van OLV Asse

Verkeerssituatie rond Campus Asse

  • In Hofveld en het gedeelte Muurveld tussen Boekfos en Arsenaalstraat richtte het bestuur een woonerf in. Daar is de straat van iedereen en geldt een snelheidsbeperking van 20 km/u. Beide straten zijn doodlopend en dus vrij van doorgaand verkeer.
  • Muurveld en Bloklaan zijn enkele richting voor gemotoriseerd verkeer. Voor Muurveld is dat richting Boekfos, voor Bloklaan rijdt het verkeer richting Nieuwstraat. Beide straten worden ook fietsstraten waardoor de snelheid maximaal 30 km/u bedraagt en fietsers niet ingehaald mogen worden. Fietsers die in dezelfde richting als gemotoriseerd verkeer rijden, dienen via de fietsstraat te rijden. Fietsers die tegen de rijrichting in rijden, moeten gebruikmaken van de gescheiden fietspaden.
  • De bussen van De Lijn (lijnen 65 en 213) komende van Ternat volgen een andere route dan voorheen. Wie naar het OLV moet, kan aan de Nieuwstraat afstappen, aan de hoek van de Bloklaan (halte Kliniek), op 100m van het ziekenhuis. Kom je van een andere buslijn, dan kan je overstappen op lijnen 65 of 213 aan de haltes Belvedere en Station.  Sinds 6 januari 2024 rijdt ook de flex-bus regio Opwijk naar de haltes Kliniek (https://hoppin.be/nl/flexbus of bel 0800 12 2 12. Met de flexbus kan je rijden tussen sommige haltes van Asse (o.a. kliniek), Baardegem, Buggenhout, Lebbeke, Merchtem en Opwijk ( flexgebied Opwijk). De kosten blijven zoals bij De Lijn, dus een abonnement is geldig. De flexbus rijdt van maandag tot vrijdag tussen 7-19u, op zaterdag tussen 8-20u  

 

Verminderde mobiliteit?

Bezoekuren

De algemene bezoekuren op CAMPUS ASSE zijn:

– doorlopend van 14 uur tot 20 uur.

Enkele hospitalisatiediensten op Campus Asse hebben bijzondere bezoekuren:

Materniteit Campus Asse

  • Partner altijd welkom.
  • Andere bezoekers: enkel tussen 16 en 19 uur, maximum 2 bezoekers per dag, gedurende maximum 1 uur

Palliatieve zorgeenheid De Rank: Familie en naastbestaanden kunnen 24 uur op 24 uur op bezoek komen.

PAAZ (psychiatrie), Campus Asse:

  • dagelijks van 18 uur tot 20 uur.
  • weekend en feestdagen van 14 uur tot 16 uur en van 18 uur tot 20 uur.

Bezoekuren Mortuarium, Campus Asse:

- van maandag tot en met vrijdag: van 10 uur tot 11 uur, van 15 uur tot 16 uur en van 18 uur tot 19.30 uur.

- in het weekend en op feestdagen:  van 14 uur tot 16 uur.

Adres: Bloklaan 5 - 1730 Asse

Als u een overledene wenst te begroeten, meldt u zich aan het Onthaal.

Op de begroetingskaart, die zich in het mortuarium bevindt, kunnen familieleden en vrienden van de overledene een kort bericht van medeleven noteren. Deze kaart wordt nadien via de begrafenisondernemer aan de familie bezorgd.

Let op: onderstaande regeling geldt in "normale omstandigheden". Omwille van covid-19 is deze regeling aan veranderingen onderhevig. Raadpleeg daarom de covid-19-bezoekersbrochure.

Parking

Campus Asse heeft helaas geen eigen parking voor bezoekers, al zoekt het OLV Ziekenhuis wel naar oplossingen voor de nabije toekomst.

U kan gratis parkeren op parking Boekfos, parking Gildenhof en parking Huyneghem - alle drie op 5 minuten wandelen van de ingang van Campus Asse. Alle andere parkeermogelijkheden in het centrum van Asse zijn betalend, dus ook in de omliggende straten van het ziekenhuis.

Patiënten die moeilijk stappen, kunnen ervoor opteren om met het openbaar vervoer te komen. Er is een bushalte aan de inkom van het ziekenhuis. Een alternatief is om met een chauffeur naar het ziekenhuis te komen; er is immers een park-and-ride zone ingericht aan de inkom.

Grondplan Campus Asse

Grondplan

Op het grondplan van Campus Asse vind je de verschillende blokken/gebouwen op de campus. Zo kan je zien welke letter naar welk gebouw verwijst.

Deze letters dienen enkel voor een algemene oriëntatie. Wij zetten je op weg naar je afspraak via een routesysteem, dat door onze patiënten en bezoekers sterk wordt gewaardeerd.

Uiteraard helpen onze medewerkers van de Onthaaldienst je ook graag verder.

WiFi

OLV draadloos netwerk voor patiënten en bezoekers - Campus Asse