Bereikbaarheid

Herinrichting Bloklaan - Muurveld - Hofveld

De Gemeente Asse heeft beslist om de gehele omgeving van het ziekenhuis verkeerstechnisch volledig opnieuw in te richten. Naast de werkzaamheden zelf zal ook de heringerichte omgeving voor een stremming van het verkeer rond het ziekenhuis zorgen. Gelieve hiermee rekening te houden als u naar het ziekenhuis komt.  

Met de wagen

Asse is gelegen aan de N9 (Brussel-Asse-Aalst)

  • Wanneer u uit de richting van Brussel komt en Asse binnenrijdt, volgt u de N9 over de spoorweg tot aan de verkeerslichten. Aan de verkeerslichten draait u naar links. U bevindt zich nu in de Nieuwstraat. U neemt hier de tweede straat links (Bloklaan). Het OLV Ziekenhuis bevindt zich hier iets verder aan uw linkerkant.
  • Wanneer u van de N285 komt (afrit 20 op de E40 Brussel-Gent) volgt u de N285 naar Asse. Op het kruispunt van de Nieuwstraat en de Bloklaan slaat u rechtsaf. Het OLV Ziekenhuis bevindt zich hier iets verder aan uw linkerkant.
  • Wanneer u uit de richting van Aalst komt, volgt u de Brusselsesteenweg richting Affligem. U rijdt altijd rechtdoor, tot op het grote kruispunt in het centrum van Asse. Hier rijdt u naar rechts (Nieuwstraat) en vervolgens neemt u de 2de straat links. Het OLV Ziekenhuis bevindt zich hier iets verder aan uw linkerkant.

Met het openbaar vervoer

Ter hoogte van de ingang van het ziekenhuis bevinden zich de bushalte van lijn 213 (Brussel-Asse-Ternat-Aalst) en de bushalte van lijn 355 (Brussel-Liedekerke).

Op honderd meter van het ziekenhuis kan u bus 214 (Brussel-Asse-Aalst) of bus 212 (snelbus Brussel-Asse-Aalst) nemen.

Lijn 213 en lijn 214 geven verbinding met het station van Asse. Het station van Asse is gelegen op de spoorlijn 60 (Brussel-Dendermonde). Het ligt op een 15-tal minuten wandelafstand van het ziekenhuis.

 

Bezoekuren

LET OP: Omwille van Covid-19 gelden er specifieke regelingen voor bezoek. Contacteer het secretariaat van de medische dienst of de verpleegeenheid die u wil bezoeken voor meer details. (Hieronder vindt u enkel de bezoekregeling die van toepassing is in niet-covidperioden).

De algemene bezoekuren zijn:

– doorlopend van 14 uur tot 20 uur.

 

Enkele hospitalisatiediensten hebben bijzondere bezoekuren:

Intensieve Zorgen en CCU (hartbewaking):

  • dagelijks van 11.30 uur tot 12 uur. (niet in het weekend)
  • dagelijks van 14.30 uur tot 15 uur.
  • dagelijks van 19.30 uur tot 20 uur.

Palliatieve zorgeenheid De Rank: Familie en naastbestaanden kunnen 24 uur op 24 uur op bezoek komen.

PAAZ (psychiatrie):

  • dagelijks van 18 uur tot 20 uur.
  • weekend en feestdagen van 14 uur tot 16 uur en van 18 uur tot 20 uur.

 

Bezoekuren Mortuarium:

- van maandag tot en met vrijdag: van 10 uur tot 11 uur, van 15 uur tot 16 uur en van 18 uur tot 19.30 uur.

- in het weekend en op feestdagen:  van 14 uur tot 16 uur.

Adres: Bloklaan 5 - 1730 Asse

Als u een overledene wenst te begroeten, meldt u zich aan het Onthaal.

Op de begroetingskaart, die zich in het mortuarium bevindt, kunnen familieleden en vrienden van de overledene een kort bericht van medeleven noteren. Deze kaart wordt nadien via de begrafenisondernemer aan de familie bezorgd.

Let op: onderstaande regeling geldt in "normale omstandigheden". Omwille van covid-19 is deze regeling aan veranderingen onderhevig. Raadpleeg daarom de covid-19-bezoekersbrochure.

Parking

Campus Asse heeft helaas geen eigen parking voor bezoekers, al zoekt het OLV Ziekenhuis wel naar oplossingen voor de nabije toekomst.

U kan gratis parkeren op parking Boekfos, parking Gildenhof en parking Huyneghem - alle drie op 5 minuten wandelen van de ingang van Campus Asse. Alle andere parkeermogelijkheden in het centrum van Asse zijn betalend, dus ook in de omliggende straten van het ziekenhuis.

Patiënten die moeilijk stappen, kunnen ervoor opteren om met het openbaar vervoer te komen. Er is een bushalte aan de inkom van het ziekenhuis. Een alternatief is om met een chauffeur naar het ziekenhuis te komen; er is immers een park-and-ride zone ingericht aan de inkom.

Grondplan Campus Asse

Grondplan

Op het grondplan van Campus Asse vind je de verschillende blokken/gebouwen op de campus. Zo kan je zien welke letter naar welk gebouw verwijst.

Deze letters dienen enkel voor een algemene oriëntatie. Wij zetten je op weg naar je afspraak via een routesysteem, dat door onze patiënten en bezoekers sterk wordt gewaardeerd.

Uiteraard helpen onze medewerkers van de Onthaaldienst je ook graag verder.