AZORG 1 januari 2023

Het onthullingsmoment begon met een estafetteloop waarbij medewerkers van elke campus – zes in totaal namelijk Merestraat en Moorselbaan in Aalst, Asse, Geraardsbergen, Ninove en Wetteren – elk een puzzelstukje van het gloednieuwe logo naar 't Gasthuys Stedelijk Museum in Aalst brachten. Deze symbolische actie belichtte de eenheid en samenwerking die centraal staan in de missie van het nieuwe fusieziekenhuis.

De livestream van het evenement bood alle medewerkers van beide ziekenhuizen de mogelijkheid om het gebeuren live te volgen, waardoor zij als eersten op de hoogte werden gesteld van de onthulling van de nieuwe naam en logo. Dit zorgde voor een gevoel van betrokkenheid en spanning over wat de toekomst in petto heeft.

Tijdens de onthulling vertelden de voorzitters van de organisaties die het nieuwe fusieziekenhuis zullen vormen, meer over de naam, het logo en de ambitieuze tijdslijn die hen te wachten staat.

Dhr. Christoph D’Haese, voorzitter A.S.Z.: “Dit is een belangrijke stap op weg naar de fusie die op 1 januari 2025 zal worden voltrokken. Door de krachten van beide ziekenhuizen te bundelen, ontstaat één van de grootste ziekenhuizen in Vlaanderen. Als burgemeester van de Stad Aalst zie ik dit als een belangrijke realisatie om van onze stad een échte zorgstad te maken. In het nieuwe fusieziekenhuis zullen alle campussen een belangrijke rol vervullen.”

Prof. Patrick De Baets, voorzitter OLV: “De missie van AZORG is om een toonaangevend ziekenhuis te zijn waar excellente zorg van A tot Z wordt uitgewerkt, waarbij de patiënt de volle aandacht krijgt gedurende het volledige behandelingstraject en waar het voor al onze medewerkers aangenaam werken is." 

Dr. Michaël Rosseel, voorzitter vzw Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis: “ Als één van de grootste ziekenhuizen in Vlaanderen, wil AZORG uitmunten in hooggespecialiseerde en complexe medische zorg. Door in te zetten op innovatie en door de sterke betrokkenheid van onze medewerkers zijn we een betrouwbare zorgpartner. Samen realiseren we de beste zorgresultaten vanuit het perspectief van de patiënt.”

Over AZORG: we bouwen aan een gezonde, innovatieve organisatie die klaar is voor de toekomst

Bij AZORG streven we ernaar om een persoonlijke band op te bouwen met onze patiënten met ruimte voor dialoog, begrip en empathie. We willen een organisatie zijn waar onze medewerkers zich geïnspireerd voelen om te groeien, te innoveren en zich goed te voelen. We willen dat iedereen die bij AZORG betrokken is, een gevoel van trots en voldoening ervaart in hun werk. Door te investeren in professionele ontwikkeling willen we onze medewerkers aanmoedigen om hun beste zelf te zijn. Tevreden en gemotiveerde medewerkers spelen een cruciale rol in het leveren van hoogwaardige zorg waar AZORG voor staat.

De "A" in AZORG symboliseert onze ambitie om zorg van topkwaliteit te leveren en voortdurend te innoveren. We streven naar excellentie en bieden een behandeling op maat voor iedere patiënt, omringd met hartelijke zorg. We omarmen de nieuwste technologieën, bevorderen baanbrekend onderzoek en investeren in de opleiding en ontwikkeling van onze teams, en dit allemaal om ervoor te zorgen dat we altijd de beste zorg kunnen bieden die onze patiënten verdienen.

Met zes campussen willen we een uitgebreid zorgaanbod dicht bij huis bieden en koesteren we onze samenwerking met zorgpartners om de beste zorg te garanderen. Samen bouwen we aan een gezonde toekomst.

AZORG in cijfers:

  • Aantal consultaties: 1,000,000
  • Aantal opnames: 52,000
  • Aantal dagbehandelingen: 115,000
  • Aantal operaties: 80,000
  • Cathlab procedures: 10,000
  • Aantal contacten spoedgevallen: 86,000
  • Aantal bevallingen: 2,700
  • Aantal medewerkers: 5,000
  • Aantal artsen (vaste stafleden): 450