OLV en A.S.Z. tekenen de oprichtingsakte van AZORG

Christoph D’Haese, de burgemeester van Aalst, stond stil bij de ontstaansgeschiedenis van beide ziekenhuizen: "Het woord ‘historisch’ wordt vaak iets te lichtzinnig in de mond genomen, maar niet zo met de oprichting van AZORG. Als burgemeester van de stad Aalst ben ik erg begaan met beide ziekenhuizen, maar ik wil ook het belang van de campussen in Asse, Geraardsbergen, Ninove en Wetteren onderstrepen, waarbij ik uitdrukkelijk de deelgenoten van A.S.Z. en het OLV wil bedanken voor hun cruciale steun bij de totstandkoming van AZORG. De voorgenomen fusie is een logische vervolgstap op de jarenlange samenwerking tussen beide ziekenhuizen op enkele operationele domeinen, dewelke de komende tijd alleen maar intenser zal worden. We staan nu aan het begin van een nieuw medisch tijdperk waaraan we vol vertrouwen beginnen."

Peter Verhulst, algemeen directeur OLV Ziekenhuis: Een nieuw sterk eengemaakt ziekenhuis die toegankelijke en kwalitatieve zorg zal bieden dicht bij huis voor alle patiënten in de regio’s Aalst, Asse, Geraardsbergen, Ninove en Wetteren dat is de ambitie. AZORG zal een ambitieus en vooruitstrevend ziekenhuis zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s ook in de toekomst de beste zorg te kunnen blijven organiseren voor onze patiënten.

Op de foto bij de ondertekening van de oprichtingsakte v.l.n.r. dr. Geert Vandenbroucke, Jan Vanderstichele, Sabine Siau, Luc De Vos, Christoph D’Haese, dr. Michael Rosseel, prof. Patrick De Baets, Peter Verhulst & Maarten Blommaert.

Vzw-ziekenhuisvereniging AZORG

AZORG zal alles in het werk stellen om de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg maximaal te bewaken. De ziekenhuisvereniging is dan ook een gebruikelijke juridische vorm bij samensmelting van een privaat en een publiek ziekenhuis.

In aanloop naar de fusie, die op 1 januari 2025 zal worden geformaliseerd mits alle bevoegde instanties hieraan hun goedkeuring verlenen, zullen beide ziekenhuizen in 2024 zelfstandig blijven werken.

Bestuurders en directie AZORG bekend

Het A.S.Z. en OLV Ziekenhuis hebben de intentie om, mits goedkeuring van de bevoegde overheden, te fusioneren tot één ziekenhuis AZORG en dit met ingang van 1 januari 2025. De oprichting van de vereniging is in dit proces een belangrijke te nemen stap om deze fusie verder te kunnen uitwerken. Zoals in iedere nieuwe vereniging wordt er ook een nieuw bestuursorgaan geïnstalleerd. De installatievergadering vond plaats op 17 januari 2024 waarbij ook de voorzitter en de ondervoorzitters van het bestuursorgaan werden aangeduid. De leden van het bestuursorgaan hebben met unanimiteit Christoph D’Haese benoemd tot voorzitter van het bestuursorgaan van AZORG en Prof. Patrick De Baets en Dr. Michaël Rosseel als ondervoorzitters. Burgemeester D’Haese trekt duidelijk de medische kaart en kan rekenen op de steun van zeer ervaren bestuurders met ruime kennis in de zorg. Het bestuursorgaan is verder samengesteld uit de volgende leden:

  • Dhr. Christoph D’Haese (voorzitter-bestuurder A.S.Z. - deelgenoot Aalst)
  • Dhr. Patrick De Baets (ondervoorzitter - bestuurder OLV)
  • Dr. Michaël Rosseel (ondervoorzitter -bestuurder A.S.Z. - deelgenoot vzw MSSZ)
  • Dhr. Luc De Vos (bestuurder A.S.Z. - deelgenoot vzw MSSZ)
  • Dhr. Rurik Van Landuyt (bestuurder A.S.Z - deelgenoot Geraardsbergen)
  • Dhr. Jo Leysen (bestuurder OLV)
  • Dhr. Geert Standaert (bestuurder OLV)
  • Dr. Geert Vandenbroucke (bestuurder OLV)
  • Dhr. Stijn Van den Bossche (bestuurder OLV)
  • Dhr. Jan Vander Stichele (bestuurder OLV)

De directieleden

Tijdens de installatievergadering van het bestuursorgaan werd ook bepaald wie, bij realisatie van de fusie, deel zal uitmaken van het directiecomité van het toekomstige ziekenhuis. Dit comité brengt een goede mix van ervaring, kennis, expertise en dynamiek samen. Het directiecomité zal verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur van het fusieziekenhuis en mee bouwen aan de strategische en operationele doelstellingen van het ziekenhuis. In aanloop naar de fusie zullen zij ook nu al een belangrijke rol opnemen in de verdere voorbereidingen.

Onder voorbehoud van goedkeuring van de integratie door BMA en onder voorbehoud van integratie, wordt de benoeming van de volgende leden van het directiecomité AZORG voorgesteld vanaf datum van integratie:

  • Algemeen Directeur - Peter Verhulst
  • Algemeen Directeur Patiëntenzorg - Sabine Siau
  • Hoofdarts - Dr. Stefaan Gouwy
  • Financieel Directeur - Tom Degreef