ECG inscannen met smartphone om diagnose te stellen

Het PMcardio platform biedt de mogelijkheid om alle 12-ECG-afleidingen met behulp van een smartphone in minder dan 5 seconden te digitaliseren en te interpreteren waardoor het professionals in de gezondheidszorg in staat stelt om 38 cardiovasculaire aandoeningen met de hoogste precisie te diagnosticeren en gepersonaliseerde behandelingsopties voor te stellen.

Met dit platform kunnen cardiologen uiteraard hun eigen diagnose extra aftoetsen, wat tot een nog hogere zekerheid en een nog nauwkeurige diagnose leidt. Maar PMcardio biedt vooral een belangrijke meerwaarde voor zorgprofessionals die minder frequent ECG’s dienen te interpreteren. Hierbij denken we onder andere aan spoedartsen, huisartsen,…

Dr. Jozef Bartunek, Hartcentrum OLV Aalst: "Ons R&D-partnerschap met PMcardio sluit perfect aan bij onze voortdurende inspanningen om in de voorhoede te blijven van cardiovasculaire innovatie en het bevorderen van zorgstandaarden. De toepassing ontwikkeld op basis van klinisch gevalideerde datasets, heeft een uitzonderlijk potentieel in ECG-diagnostiek, dat we op korte termijn nog verder willen uitbreiden en verfijnen."

Actief meewerken aan innovatie op wereldvlak

De artsen van het hartcentrum, waaronder Dr. Eric Wyffels, Dr. Ward Heggermont en Dr. Tom de Potter, zien de samenwerking als een strategische stap in het versnellen van baanbrekende ontwikkelingen in cardiovasculaire zorg. De samenwerking zal het mogelijk maken om vanuit wetenschappelijk onderzoek sneller verbeteringen te implementeren  om vroegtijdig diagnoses te stellen en sneller patiënten te behandelen, in vergelijking met de huidige zorgstandaard. 

"Ons partnership met het Hartcentrum Aalst stelt ons in staat om ons verder te begeven op het baanbrekende terrein van zorginnovatie en geeft ons toegang tot hun uitgebreide klinische onderzoeksnetwerk", zegt Dr. Robert Herman, Chief Medical Officer bij PMcardio. "Samen streven we ernaar om de AI-gestuurde diagnostische ECG-mogelijkheden uit te breiden in de vroege detectie van hartfalen, acuut coronair syndroom (ACS) en een groot aantal voorspellende diagnoses, om zo een nieuw tijdperk van hartdiagnostiek en patiëntenzorg in te luiden."