muurschilderingen op D1

Het OLV Ziekenhuis gaat de volledige D-blok op Campus Aalst opfrissen en alle kamers voorzien van het modernste comfort.

Omdat het niet haalbaar is om de volledige D-blok tegelijk buiten dienst te stellen voor de duur van deze werkzaamheden, wordt de opfrissing over meerdere jaren gespreid. Wanneer een verdieping wordt aangepakt, zal de etage erboven en eronder tijdelijk leeg staan, zodat de geluidslast en andere ongemakken tot een minimum beperkt blijven voor de patiënten, de bezoekers en de medewerkers.

Dat impliceert dat elke afdeling zowat twee keer moet verhuizen over een periode van zowat vijf jaar. De eerste keer om de vertrouwde afdeling leeg te maken zodat de opfrissingswerken kunnen plaatsvinden. Na voltooiing van die werken, keert de afdeling dan terug naar de nieuwe locatie. 

Ook de verpleegeenheid van de dienst Kindergeneeskunde volgt deze planning. Vorige week verhuisde de afdeling van D6 naar D1, waar ze enkele jaren zal verblijven. Daarom werden al een aantal belangrijke werken op D1 uitgevoerd, waardoor onze patiënten en hun houders al over beduidend meer comfort beschikken dan op de vorige locatie. Naast de kamers werden ook de gangen aangepakt. 

Op talrijke plaatsen werden aangepaste muurschilderingen aangebracht. De mascotte van de afdeling, Olivia, figureert op tal van muurschilderingen, die telkens naar de prachtige wereld onder water verwijzen.

De schilderingen werden uitgevoerd door Lizart, en werden mee mogelijk gemaakt door de Stichting Jan Vertongen - waarvoor hartelijk dank!

Bekijk meer foto's

Het thema van de zee op de Kinderafdeling OLV Aalst
olivia onderwater
Kinderafdeling Aalst
muurschildering op de verpleegpost van de kinderafdeling olv aalst
K1 muurschildering kinderafdeling olv aalst
K2 muurschilderingen kinderafdeling olv aalst
K3 muurschilderingen kinderafdeling olv aalst
K4 muurschilderingen kinderafdeling olv aalst

Kinderafdeling Campus Aalst (D1)