In het kader van het EASO COM-programma worden centra voor obesitasmanagement (waaronder universitaire en openbare klinieken) geaccrediteerd op basis van een reeks zorgvuldig ontwikkelde criteria en in overeenstemming met aanvaarde Europese en academische richtlijnen. De aanvragende centra worden beoordeeld door de EASO Obesity Management Working Group (OMWG). 

De OMWG heeft de beoordeling van de OLV-Obesitaskliniek gunstig afgerond en verleent deze accreditatie voor de driejarige periode van 1 februari 2024 tot 31 januari 2027.

Een van de belangrijkste doelen van het COM-netwerk is het ontwikkelen van consensusrichtlijnen te ontwikkelen over een aantal managementkwesties, waarbij consensus wordt bereikt via de uitwisseling van expertise tijdens speciaal bijeengeroepen 'COM-opbijeenkomsten.

Dokter Inge Van Pottelbergh, coördinator OLV-Obesitaskliniek

Dokter Inge Van Pottelbergh, coördinator van de OLV-Obesitaskliniek: "De Europese erkenning als obesitaskliniek bekroont de inspanningen van het obesitasteam. Ons team tracht voor elke gemotiveerde patient  de juiste kwalitatieve zorg op maat te bieden."

In aanloop naar de Wereld Obesitas Dag van 4 maart 2024 hebben het OLV Ziekenhuis en het A.S.Z. de handen in elkaar geslaan voor een informatief programma:

  • Bezoekers en patiënten kunnen op maandag 26 februari en dinsdag 27 februari in het OLV Ziekenhuis terecht aan onze infostand aan het onthaal op campus Aalst voor info over obesitas. Kom meer te weten over obesitas op de infostand met een interactief scherm, dat aangestuurd wordt door Artificiële Intelligentie, zodat iedere bezoeker op een persoonlijke manier de antwoorden op zijn/haar vragen krijg (met dank aan Johnson&Johnson om dit AI-scherm ter beschikking te stellen)
  • Deze infostand zal opgesteld staan bij onze collega's van het A.S.Z. op donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart
  • OLV en ASZ geven samen op 4 maart 2024 een Infoavond Obesitas bestemd voor alle geïnteresseerde. De plaatsen in zaal Utopia te Aalst waren op korte tijd gereserveerd; inschrijven is helaas niet meer mogelijk