Het OLV Ziekenhuis is ervan overtuigd dat een overbrenging van de Sp-revalidatiedienst van Campus Ninove naar Campus Aalst zal resulteren in een betere integratie en afstemming van de verschillende fases in het herstelproces van de patiënt.

Alle andere activiteiten op Campus Ninove blijven behouden. De patiënten uit Ninove en de omliggende regio kunnen op deze campus nog steeds terecht voor raadplegingen, radiologische onderzoeken op de dienst Medische beeldvorming en kleine ingrepen. Ook de dialyse-afdeling voor nierpatiënten blijft behouden op Campus Ninove.

Deze intentie werd door de directie overgemaakt aan zowel de sociale partners als de medische raad. Ook de betrokken medewerkers van de Sp-afdeling op campus Ninove werden geïnformeerd over de intentie om deze activiteit over te brengen naar Campus Aalst. De tewerkstelling blijft behouden.

Het OLV Ziekenhuis benadrukt dat de inwoners en de verwijzende huisartsen van Ninove en de omliggende regio nog steeds op hun vertrouwde campus terecht kunnen voor een kwalitatief, toegankelijk en breed zorgaanbod.