An Lemmens en haar mentor Thérèse Wambacq

Dat ze graag vroedvrouw wil worden, had An Lemmens zich al eens laten ontvallen in Een echte job op VTM. In dat programma krijgen bekende Vlamingen een spoedcursus in de verpleegkunde, waarna ze op een specifieke afdeling worden gezet. Daar zag ze een droom in vervulling gaan: live een bevalling meemaken en ook zelf erbij meehelpen. “Dat was fantastisch. Ook om dat kindje vast te pakken. Dat is zo warm, zo glibberig. Je hebt dat gevoel van je eigen bevalling terug”, vertelde ze over die ervaring in het programma. “Als er nog vrouwen zijn die met mijn assistentie willen bevallen. Echt, bel mij”, zei ze lachend.

Ook in het gesprek met haar collega achteraf bleek er al liefde voor het beroep te bestaan. “Maar wat een schoon beroep heb jij. Ik vond het een hele eer om zo’n magisch moment mee te mogen maken. Ik moest de hele tijd in mijn hoofd zeggen: Niet wenen, niet wenen. Ik was nog niet zo lang geleden zelf bevallen.” Begin 2022 is de presentatrice mama geworden van zoontje Roscoe, haar tweede kindje. In 2014 kwam dochtertje Zappa Rosa ter wereld.

Lemmens stond in het programma aanvankelijk op de afdeling pediatrie, maar mocht van haar mentor een uitstapje maken naar de materniteit. “Ze weet dat het in mijn achterhoofd speelt om me om te scholen tot vroedvrouw”, klonk het toen al op sociale media.

Haar collega zag het na de wonderlijke ervaring wel positief in, toen Lemmens haar vroeg of ze het in zich heeft: “Dat denk ik wel. Het is allemaal goed gegaan. Ook de zorgen voor de baby achteraf. Het gaat heel natuurlijk bij u. Dat zorgzame zit erin. Altijd welkom om nog eens terug te komen.” Het lijkt erop dat ze nu dat extra duwtje in de rug kreeg.