Wat doet de SP-dienst?

Inhoudstafel

Vanaf 2 juni 2022 zijn 28 gespecialiseerde bedden voor revaliderende patiënten beschikbaar op Campus Aalst. Hiermee kunnen we patiënten onze revalidatie aanbieden in alle fasen van het functioneel herstel.

Revalideren na hospitalisatie

Patiënten die nood hebben aan een residentiële omkadering tijdens het revalidatietraject hebben vanaf dan de mogelijkheid om dit aansluitend aan de ziekenhuisopname verder te zetten in het OLV Ziekenhuis Aalst. Zij hoeven dus niet meer te verhuizen naar verder afgelegen revalidatiecentra.

Aansluiten op ambulante revalidatie

De revalidatie zal ambulant worden georganiseerd van zodra de zelfredzaamheid van de patiënt dit toelaat. Bij een aantal onderliggende aandoeningen zoals hersenletsel of amputatie kan rolstoelgebonden vervoer naar en van het revalidatiecentrum worden terugbetaald door de mutualiteit.

Samenwerking medische disciplines

Omwille van het streven naar kwalitatieve zorg werd een samenwerking overeengekomen tussen de dienst Geriatrie en de dienst Fysische geneeskunde en revalidatie. De geriaters staan in voor het medische/internistische beleid zowel bij de jongere als oudere revalidanten. De revalidatieartsen staan in voor het revalidatie-, opname- en ontslagbeleid.

Wie komt in aanmerking?

Patiënten die in aanmerking komen zijn patiënten die medisch stabiel zijn maar na een acute aandoening functionele beperkingen hebben waarvoor multidisciplinaire revalidatie aangewezen is. De opnamecriteria kunnen worden geraadpleegd op onze website.

Opname op de SP-afdeling

De datum van opname wordt in samenspraak met uw behandelende arts vastgelegd. Vanuit uw afdeling worden de nodige documenten meegegeven, samen met de huidige medicatie. De duur van uw verblijf is afhankelijk van uw revalidatieplan dat wordt vastgelegd en geëvalueerd door het multidisciplinaire team van de SP-afdeling.
Bij ontslag na revalidatie zal u de nodige documenten (brief ter attentie van de huisarts, voorschriften voor thuisverpleging, kiné, medicatielijst, ...) ontvangen.

Wat brengt u mee?

  • Toiletgerief (washandjes, handdoeken, zeep, kam, scheergerief, ...)
  • Slaapkledij en ondergoed
  • Dagkledij en gesloten schoeisel
  • Eigen hulpmiddelen zoals bv. een wandelstok, ..

U neemt best geen waardevolle of geldelijke voorwerpen mee. Het ziekenhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies of diefstal.
U krijgt na uw verblijf uw factuur thuis opgestuurd. De normale termijn is 6 weken na ontslag.