Bezoekers en patiënten kunnen op maandag 26 februari en dinsdag 27 februari terecht aan onze infostand aan het onthaal op campus Aalst voor info over obesitas. Kom meer te weten over obesitas op de infostand met een interactief scherm, dat aangestuurd wordt door Artificiële Intelligentie, zodat iedere bezoeker op een persoonlijke manier de antwoorden op zijn/haar vragen krijg (met dank aan Johnson&Johnson om dit AI-scherm ter beschikking te stellen)

Onze gezondheid wordt beïnvloed door tal van factoren, waarvan gewicht er slechts één is. Het gaat ook om psychisch en sociaal welzijn, samen met voeding en beweging. Desalniettemin blijft een gezond gewicht belangrijk. Overgewicht en obesitas vergroten het risico op gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde kankers. Rug- en gewrichtsproblemen behoren ook tot de risico’s.

De beste aanpak van obesitas of overgewicht is preventie. Informatie rond gezonde voeding en lichaamsbeweging zijn de belangrijkste hoekstenen. Het is beter te voorkomen dan te genezen. Daartoe heeft het OLV Ziekenhuis het Magnifit-programma ontwikkeld.

Indien preventie niet volstaat, zoeken we samen met jou naar een oplossing. Heelkunde (bariatrie) kan daarin een plaats hebben, maar dit is niet altijd het geval.

Praktische info

  • Waar? Onthaalzone campus Aalst
  • Wanneer? Maandag 26 en dinsdag 27 februari tussen 10 uur – 12 uur en 14 uur – 16 uur