Afspraken en reservaties

Afspraken bij de dienst Fysische Geneeskunde maken

Om afspraken bij de dienst Fysische Geneeskunde van het OLV te maken, te annuleren of te verplaatsen kan u steeds bellen naar het secretariaat 053/72.42.65, tussen 08u15-17u. (Let op: dit geldt enkel bij de dienst Fysische Geneeskunde; afspraken bij andere diensten moeten via het betreffende secretariaat worden behandeld).

Vooraleer revalidatie-afspraken kunnen gemaakt worden, moet u eerst op consultatie gaan bij één van onze artsen Fysische Geneeskunde. Deze zullen nagaan of u in aanmerking komt voor revalidatie en de nodige documenten voor u in orde maken zodat u tussenkomst geniet van de mutualiteit.

Voor een afsprakenschema revalidatie en voor uitleg over allerlei praktische zaken dient u, na uw afspraak bij de arts Fysische Geneeskunde, langs te gaan bij Brenda Van Lierde. Zij zal samen met u een afsprakenschema opmaken en een informatiedocument overlopen. Ze zal uitleg geven over o.a. inschrijving, parkeerbeleid, annulatie van afspraken 48u vooraf, kostprijs, verbod van revalidatie in combinatie met thuiskinesitherapie op dezelfde dag, enz. Voor aanpassingen, verlengingen en stopzetting van de revalidatie gaat u eveneens bij Brenda langs. 

Gedurende uw revalidatie, gaat u regelmatig op controle bij de arts Fysische Geneeskunde ter evaluatie.


Annulatiebeleid

Omwille van onze praktisch organisatie hanteren wij een annulatiebeleid. Hiervoor vragen wij de patiënt om, indien men verhinderd is, minstens 48h voorafgaande de consultatie of therapieafspraak deze telefonisch of mondeling te annuleren.

Een vrijgekomen plaats zorgt er immers voor dat patiënten die op de wachtlijst staan, sneller een afspraak kunnen krijgen.

Indien men niet tijdig verwittigd, kan hiervoor een supplement aangerekend worden.