Revalidatie Hartcentrum

Inhoudstafel
Cardiale revalidatie 1

Revalidatiecentrum

De Revalidatiedienst van het Hartcentrum OLV is vooral gericht op de revalidatie van patiënten na het doormaken van een hartinfarct, een hartoperatie, een ballondilatatie of een harttransplantatie. Ook voor patiënten met hartfalen en ritmestoornissen werd een afzonderlijk revalidatieprogramma uitgewerkt. 

  • Op Campus Aalst bevindt de Cardiale revalidatie zich op X2.
  • Op Campus Asse bevindt de Cardiale revalidatie zich op het gelijkvloers, ter hoogte van de cafetaria

Multidisciplinair team

Als erkend hartrevalidatiecentrum begeleiden wij met ons multidisciplinair team zowel eigen patiënten als patiënten die doorverwezen zijn vanuit andere ziekenhuizen. Het hartrevalidatieteam bestaat uit erkende cardioloog-revalidatieartsen, kinesitherapeuten, sociaal verpleegkundigen, een psychologe en een diëtiste. Het houdt zich bezig met uw herstel na uw recente opname.

Training & infosessies

Het revalidatieprogramma bestaat uit 45 trainingssessies (3x of 2x/week) en 4 gratis infosessies. De training vindt in groepsverband plaats onder begeleiding van kinesitherapeuten en omvat conditie –en krachttraining. Om het effect van training te behouden, kunt u het beste blijven sporten. Dit kan via speciale trainingen georganiseerd door de hartpatiëntenvereniging HARVA. Tijdens de infosessies krijgt u informatie over gezond bewegen, de medische en psychosociale aspecten van hart –en vaatziekten en voeding.

Het team

Leidinggevende: Mevr Inge Du Bois

Artsen verbonden aan de afdeling

Cardiale revalidatie brochure buikspieroefeningen voor hartpatiënten

Cardiale revalidatie brochure krachtoefeningen benen in bed