Kinderdermatologie

Bijzondere expertise

Als kinderartsen met bijzondere interesse in de kinderdermatologie, leggen Dr. Van Gysel en Dr. De Maeseneer zich toe op huidproblemen die voorkomen bij kinderen vanaf de geboorte tot de late puberteit.

U kan bij hen terecht voor de behandeling van veel voorkomende huidproblemen (zoals eczeem, (water)wratten, aardbeivlekken, acne) maar ook voor diagnostiek en behandeling van meer zeldzame huidaandoeningen.

Kleine ingrepen worden uitgevoerd in een omgeving die geschikt is voor kinderen.
Waar nodig, is er een nauwe samenwerking met andere specialismen en andere centra zodat we de beste zorg voor uw kind kunnen leveren.

Specifieke consultaties kinderdermatologie

De consultaties kinderdermatologie vinden plaats op Campus Aalst. Hiervoor neemt u contact op met het secretariaat op T. 053 72 41 55. Het secretariaat is bereikbaar van 8 tot 12 uur en van 13 tot 16.45 uur.

Voor een consultatie bij Dr. Van Gysel kan u ook terecht in de praktijk in Ninove (Beverstraat 20, 9400 Ninove).

Onze kinderartsen met specialisatie kinderdermatologie

Dokter Dirk Van Gysel studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in de kindergeneeskunde aan de KU Leuven. Hij bekwaamde zich in de kinderdermatologie via een aanvullende opleiding in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. In 2009 behaalde hij een doctoraat aan de Universiteit Gent.
Hij is momenteel diensthoofd van de afdeling Kindergeneeskunde in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove, professor Kinderdermatologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en consulent kinderdermatologie in het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel).
Dr. Van Gysel is auteur van meer dan honderd wetenschappelijke artikels en hoofdstukken in handboeken. Hij is organisator van en spreker op verschillende internationale medische congressen. Hij is voorzitter van de BPDA (Belgian Pediatric Dermatology Association), voorzitter van de EADV (European Academy of Dermatology and Venereology) Task Force for Pediatric Dermatology, en bestuurslid van de ESPD (European Society of Paediatric Dermatology) en de ISPD (International Society of Pediatric Dermatology).

Dokter Hannelore De Maeseneer studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in de kindergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Zij ging voor een verdere subspecialisatie in de kinderdermatologie eerst voor een jaar naar het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, gevolgd door een verdere opleiding van 6 maanden in Hôpital Necker-Enfants malades te Parijs. Ze is penningmeester van de BPDA (Belgian Pediatric Dermatology Association) en lid van de ESPD (European Society of Paediatric Dermatology). Dr. De Maeseneer is verbonden als consulent kinderdermatologie aan het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

 

 

Artikel Kinderdermatologie in het medisch tijdschrift OLV Inside Out van december 2019

Artikel kinderdermatologie uit Update magazine (maart 2017)