Preoperatieve onderzoeken

KCE overzicht preoperatieve onderzoeken

Welke onderzoeken moet uw patiënt ondergaan voorafgaand aan de ingreep?

Om de kwaliteit van de zorg voor onze patiënten te garanderen, dient elke patiënt een aantal onderzoeken te ondergaan vooraleer geopereerd te kunnen worden. Het OLV Ziekenhuis verwijst de patiënt hiervoor in principe door naar de huisarts. Het OLV Ziekenhuis neemt dus enkel het consult anesthesie op zich wanneer dat vereist is. Ook als de patiënt of huisarts dat zelf uitdrukkelijk wensen, staat het OLV Ziekenhuis in voor de preoperatieve onderzoeken.

De preoperatieve vragenlijst

Als uw patiënt een chirurgische ingreep moet ondergaan, vragen wij hem of haar om vooraf een medische vragenlijst in te vullen. Mogelijk doet de patiënt daarvoor een beroep op u als verwijzende arts. U vindt de nederlandstalige vragenlijst hier. Voor een engels- en franstalige vertaling, klik op de overeenstemmende link in deze zin.

Welke preoperatieve onderzoeken zijn er voor uw patiënt vereist?

Op basis van de meest recente wetenschappelijke literatuur ontwikkelde het KCE (Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg) onderstaande infografiek en een bijhorende app. Vanop de KCE-website  kunt deze handig app downloaden via Google Play of de Apple App Store.