Laboratoriumgids

Inhoudstafel
iprova labogids algemeen olv

Gebruik van de laboratoriumgids

Het Klinisch Laboratorium van het OLV Ziekenhuis biedt een Laboratoriumgids aan met parktische informatie voor de aanvrager; De labogids wordt geëxporteerd vanuit het labo-documentbeheersysteem.

Open de laboratoriumgids (klik hier, of op de oranje knop bovenaan scherm)

Als u de gids opent, wordt op uw computer een nieuw scherm geopend vanop het iProva-platform. In de linkerkolom leest u: "Laboratoriumgids klinisch laboratorium", voorafgegaan door een pijltje. 

Klik dit pijltje aan. Dan verschijnt ook de onderliggende structuur, met de volgende 4 mappen:

  • Algemene toelichting
  • Afname instructies: beschrijving van de verschillende staaltypes en instructies voor staalname.
  • Aanvraagformulieren: overzicht van de beschikbare aanvraagformulieren en beschrijving van noodzakelijk vereiste informatie.
  • Analyses: overzicht van de analyses die we aanbieden

Als u op één van deze vier mappen klikt, verschijnt er rechts op het scherm een overzicht van alle documenten die in deze map zitten.

dopamine opzoeken in olv labogids

Zoeken: Ctrl+F

  1. Om te zoeken binnen een submap, klikt u op de submap (vb. '4. Analyses' om naar een specifieke analyse te gaan zoeken). Het opladen van de gegevens kan even duren.
  2. Gebruik de tool 'Opzoeken' door via uw toetsenbord te klikken op 'Ctrl+F' (windows) of 'Command+F' (mac)
  3. Voer uw zoekterm in. Er wordt onmiddellijk aangegeven of dit woord(deel) zich op de pagina bevindt. Klik op 'volgende' (next) totdat u de gewenste informatie gevonden hebt.

In het voorbeeld hieronder werd gezocht naar 'dopamine'.

Analyse niet gevonden? Dan kunt u contact opnemen met het labo: 053 72 70 29

dopamine-gerelateerde documenten op olv labogids

Document openen

Open het document door erop te klikken (zie figuur hieronder voor het voorbeeld Dopamine).

In het document vindt u o.a.:

  • de benodigde aanvraagformulieren (hyperlink).
  • het juiste aanvraagnummer voor als u een eigen aanvraagformulier gebruikt.
  • de afname-instructies voor een correcte staalafname (hyperlink).

Openingsuren

Stalen versturen - resultaten raadplegen

Indien u stalen wenst te versturen naar het laboratorium, gelieve deze te transporteren op de correcte temperatuur zoals beschreven in de analysefiches van de labogids.

Alle stalen dienen correct en individueel geïdentificeerd te worden (minimum naam, voornaam en geboortedatum) en samen met het aanvraagformulier in een goed afgesloten plastiekzakje verpakt (bij voorkeur een kangoeroezakje). Een overzicht van de beschikbare aanvraagformulieren is beschikbaar onder ‘Aanvraagformulieren’.

Na het uitvoeren van de analyses worden stalen gedurende een vastgelegde periode bewaard.
Voor bijaanvragen kan het laboratorium gecontacteerd worden (zie ‘contactinfo’ - aan te klikken via het menu links van dit scherm).
Bijaanvragen zijn enkel mogelijk indien het analiet voldoende stabiel is.

Alle laboratoriumresultaten worden verwerkt in het laboratoriuminformaticasysteem (LIS, Glims) en zijn in het OLV Ziekenhuis beschikbaar in het elektronisch medisch dossier (EMD, KWS).

De gegevens worden extern doorgestuurd naar de eHealthbox van externe aanvragers. Ze zijn ook beschikbaar in mynexuzhealth voor de patiënt en mynexuzhealthpro voor artsen en in de eHealth hub. Het laboratorium verifieert de datatransmissie van het LIS naar KWS en de beschikbaarheid van het PDF-rapport in mynexushealth en de ehealth hub.

Indien u problemen ondervindt met de weergave van laboratoriumresultaten in uw eigen EMD, gelieve contact op te nemen met het laboratorium (zie ‘contactinfo’ - aan te klikken via het menu links van dit scherm).