Diensthoofd

CoVID-19

Ons laboratorium staat hiervoor tot uw dienst met een Swabteam, gespecialiseerd in de afname van nasofaryngeale wissers, en een performante moleculair biologische SARS-CoV-2 detectie, die resultaatrapportering binnen de 24 uur mogelijk maakt. Klik hier.

Online een afspraak boeken

Voor bloedafname, een covid-screening of een ander onderzoek bij het Klinisch laboratorium kan je nu online - via MyNexuzhealth - een afspraak boeken: handig!

Het Klinisch laboratorium bestaat uit een team van meer dan 100 personeelsleden (laboranten, verpleegkundige en administratieve medewerkers). Het wordt geleid door klinisch biologen, gespecialiseerde artsen of apothekers die instaan voor advies bij het aanvragen van testen, de kwaliteit van de analysen en de beoordeling van de resultaten.

Wij werken nauw samen met de verpleegdiensten binnen het OLV inzake ziekenhuishygiëne, antibioticumbeleid, accreditatie, hemovigilantie, stollingsbeleid en wetenschappelijk onderzoek. De verantwoordelijke klinisch bioloog is steeds beschikbaar voor bijkomende toelichtingen (zie contactinfo)